Wilde paddenstoelen: na twee moeilijke jaren zijn er hoge verwachtingen voor 2019

“We hebben twee vrij moeilijke jaren met wilde paddenstoelen achter de rug,” zegt William Trapon van Trapon Mushroom. “We hebben dus hoge verwachtingen van 2019. Er moet dit najaar geen tekort ontstaan, omdat het grootste deel van onze omzet om wilde paddenstoelen draait.”

Lastige maanden
Zoals altijd rond deze periode is de markt momenteel erg rustig. Dit blijft zo tot april. "Er is een zeer kleine productie in het zuidwesten van Frankrijk. We hebben grijze en gele cantharellen en enkele cantharellen uit Portugal, Marokko en Tunesië, maar de volumes zijn zeer beperkt. Het is te hopen dat onze afzet zal worden gestimuleerd door voorjaarsproducten als weidekringzwammen, Saint Georges-zwammen en bosasperges. We zijn voorzichtig wat betreft de lente: de lente is altijd een overgangsseizoen.”

“In 2018 hadden we te maken met grote tekorten aan producten, vooral aan eekhoorntjesbrood. Hoewel de lente behoorlijk nat was, was de zomer rampzalig. In sommige regio’s viel 3 of 4 maanden geen regen en de groei van de paddenstoelen verliep moeizaam.”

Cantharellen uit Rusland
Wat betreft de cantharellen was het voor Trapon Mushrooms een redelijk goed jaar. "Er was een minder groot tekort aan cantharellen, vooral aan die uit Rusland. Omdat het land veel groter is, is er altijd een gebied waar paddenstoelen kunnen groeien. Dit, ondanks het feit dat er ook in Rusland gebieden zijn waar problemen spelen.”

Voor meer informatie:
Trapon Champignons
109 Avenue de Lyon
63600 Ambert
Frankrijk
+33 (0)4 73 82 20 08
trapon.champignons@orange.fr  
www.traponchampignons.fr 


Publicatiedatum :
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven