Britten zien frites als gezonde portie groenten

Nieuw onderzoek van Sainsbury’s toont aan dat bijna een kwart van de Britten (23%) frites ziet als een portie groenten. Ondanks het feit dat 85% van de Britten het belang van de 5-a-day regel lijkt te begrijpen, blijkt uit het onderzoek dat 70% niet genoeg groenten en fruit binnen krijgt.

De gegevens laten ook zien dat 26% van de Britten gelooft dat het eten van vijf porties van de zelfde groente- of fruitsoort voldoende is om aan de dagelijkse behoeften te voldoen. Richtlijnen van de overheid benadrukken echter dat het eten van verschillende soorten AGF het beste resultaat oplevert. 

In het kader van de Responsibility Deal, roept de overheid consumenten op om meer AGF te eten. Charlie Parker voedingsdeskundige bij Sainsbury’s vertelt: 'Het eten van vijf porties groenten of fruit per dag is een belangrijke stap naar een gezonde levensstijl. Wij staan volledig achter de overheid in hun wens om de consument hier meer bewust van te maken.'

Bron: talkingretail.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.