Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

FAM

"Introductie twee nieuwe blokjessnijmachine voor middelhoog volume op Fruit Logistica

De lancering van twee nieuwe driedimensionale blokjessnijmachines, speciaal ontworpen voor verwerkers van verse groenten, IQF groenten en fruit en aardappelen vervolledigt het aanbod van FAM. "Deze bieden perfecte snijkwaliteit aan middelhoog volume", aldus FAM die de snijmachines op Fruit Logistica introduceert.


FAM Tridis 180

De snijprincipes van FAM Tridis™ 180 en FAM Tridis™ 180P zijn gebaseerd op de bewezen snijtechnologie van de FAM Tridis 240, een hogecapaciteits blokjessnijmachine die wordt gebruikt door veel grote voedselverwerkers. Doordat de producten op weg naar de – bewust kort gehouden – snijzone geen obstructies tegenkomen, kan de FAM Tridis 180 aan hogere snelheid draaien, en tegelijk snijkwaliteit verzekeren. De binnenkant van het schoepenwiel is groot genoeg om producten te aanvaarden van 180 mm in elke dimensie. Daardoor kan de machine goede, lange sneden maken.

De FAM Tridis 180 levert perfecte snijkwaliteit op zachte producten zoals perzik, mango en peer of harde wortelgewassen zoals wortel, biet, ui of aardappel. Zijn niet-identieke tweeling FAM Tridis™ 180P is ontworpen voor het verwerken van aardappelen in frieten, kleine reepjes en blokjes. Hij produceert aan middelhoge capaciteit vlakke of gegolfde frieten van witte of zoete aardappelen met zeer mooie snit. Een uitgebreid gamma van snijmaten van 3 tot 25 mm is beschikbaar, in blokjes en reepjes, vlaksnit en golfsnit. Daarnaast gebeurt het vervangen van snijgereedschappen snel en eenvoudig door het cartridge systeem.

De nieuwe blokjessnijmachine kan middelhoge capaciteit bereiken van 1 500 kg per uur op 3 mm blokjes tot 6 ton per huur op 10 mm blokjes, afhankelijk van het soort product. Daardoor is het een perfecte aanvulling op de andere blokjessnijders van FAM: de FAM Dorphy, met lagere capaciteit, en de FAM Tridis 240, met hoge capaciteit.

De FAM Tridis 180 wordt onthuld tijdens Fruit Logistica in Berlijn.

Meer informatie:

Voor meer informatie:
FAM
Miek Hubert
Marketing & Communications Officer
T: +32 (0)3 450 92 45
M: +32 (0)472 82 00 16
miek.hubert@fam.be 
Neerveld 2
2550 Kontich België 
T: +32 (0)3 450 92 20
www.fam.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven