In het najaar van 2018 is Fleuron d'Anjou met biologische landbouw begonnen. Ze streven ernaar na 3 jaar op 250 hectare grond asperges en veldsla te telen. In het voorjaar van 2019 zal dit volledig zonder gewasbeschermingsmiddelen zijn. Stéphanie Moyou: "Het feit dat we ons zo bezighouden met het op een goede manier telen van onze producten stelt consumenten gerust en blijkt uit de Beschermende Geografische Aanduiding (BGA) voor onze 'Echalotes d’Anjou', op dit moment de enige sjalotten die voorzien is van een SIQO (een officieel kwaliteitslabel sinds 2015). De producten uit onze derde oogst hebben een BGA. Dit zorgt ervoor dat de belangstelling voor onze producten en die van de markt toeneemt," zegt de Marketing- en Communicatiemanager van het bedrijf.
Onze dochteronderneming FDA International was ook aanwezig zijn op de beurs. Als specialist op het gebied van verse groenten en fruit voor de verder gelegen markten exporteert FDA International naar Zuidoost-Azië, Midden-Oosten, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Midden-Amerika. Canada en de Verenigde Staten zijn de beste markten voor sjalotten en uien. [echalion]
Voor meer informatie:
Stéphanie Moyou
Fleuron d'Anjou
29 avenue du Moulin Marcille CS 90067
49136 Les Ponts de Cé
Telefoon: +33(0) 241 966 646
Fax: +33(0) 241 966 631
stephanie.moyou@fleurondanjou.fr
www.fleurondanjou.fr