Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Landbouwattaché van Panama geeft lezing in Venlo

José Aníbal Rincón, landbouwattaché van Panama in Rotterdam, gaf tijdens een interview met Radio Panama informatie over de export van producten van Panamese telers naar Venlo.

Hij legde uit dat de verhoging van de steun voor de totstandbrenging van goede havenrelaties te danken is aan het agribusiness directoraat van MIDAS, het exportbestuur van MISI, en het landmerk Panamá Exporta. Een bedrijf dat geïnteresseerd is in het exporteren van zijn producten vanuit Panama moet volgens hem "naar deze adressen gaan. Zodra er goedkeuring gegeven is en de producten naar Rotterdam verzonden worden, zal gezocht worden naar een handelsovereenkomst, afhankelijk van het product en de vraag in de regio".

De groei van een organisatie is afhankelijk van de steun vanuit de ambassade, die volgens Rincón van essentieel belang is. Daarnaast speelt ook de steun vanuit het consulaat mee. Een andere belangrijke factor is volgens Rincón het toevoegen van waarde aan het product vanuit Panama, of het nu gaat om fruit, sappen, of concentraten.

Diverse producten worden vanuit Panama afgezet in Rotterdam: fruit, zoals mango's, bananen en aardbeien, zuurzak maar ook knollen, zoals yam en cassave. "Helaas hebben we niet de mogelijkheid om alles wat we in Panama telen te exporteren, maar onze lijst is uitgebreid", zei hij.

Antoin Scholten, burgemeester van Venlo, vertelde op zijn beurt over het logistieke park in Venlo. Dit project, waaraan al ongeveer 7 jaar wordt gewerkt, komt tot stand in samenwerking met de universiteit. "Landbouw is een grote behoefte in Venlo en aangezien we een intern knooppunt met een lange geschiedenis vormen, willen we mensen opleiden als specialisten op dit gebied", aldus de burgemeester.

Een van de projecten waaraan wordt gewerkt heeft betrekking op landbouw die gebaseerd is op menselijk DNA. Het doel van dit project is om kennis te verkrijgen over het menselijk leven en te kunnen bepalen wat voor voedsel de mens precies nodig heeft om gezond te blijven. "Het DNA geeft ons inzicht in de nutritionele status van ieder individu, het type voedingsmiddelen dat hij nodig heeft, en wat voor voedsel een gunstige invloed zou hebben", aldus Scholten. De burgemeester stelde ook dat dit een van de belangrijkste studies is die wordt uitgevoerd op het gebied van preventieve geneeskunde. In het onderzoek worden allerlei groenten gebruikt die rijk zijn aan vitaminen en mineralen. De resultaten van de studie zullen echter pas over enkele jaren gepubliceerd worden.

 

Bron: radiopanama.com.pa


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven