Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Internationaal Kersen Symposium keert terug

Na vier jaar afwezigheid keert het Internationaal Kersen Symposium terug. Het wordt gehouden in Vignola (Modena) op 22 en 23 mei 2019. Het wordt georganiseerd door Alma Mater Studiorum - Universiteit van Bologna, het BGI Consortium Ciliegia di Vignola en de Nationale Academie van Landbouw.

De homepage van de website over het Symposium

"We zijn nog bezig met de laatste details, maar de algemene structuur is al gedefinieerd. De komende weken zullen er nog wat kleine aanpassingen worden gedaan. De eerste dag staat in het teken van seminars en de tweede dag gaan we op bezoek bij een aantal telers”, zegt Stefano Lugli van de Universiteit van Bologna.

Op 22 mei 2019 zal het symposium aanvangen met een grote conferentie. Na de kwesties met betrekking tot marketing en afzet zal José Quero Garcia spreken over het thema van de genetica aan de hand van het rapport ‘Nieuwe technieken en doelstellingen in de genetische verbetering van kersen’. Daarna is het de beurt aan Amandine Boubennec uit Frankrijk. Zij zal spreken over de rasseninnovatie van de kersenboom voor producties van hoge kwaliteit.

Gregory Lang zal bespreken hoe de fysiologische prestaties en productie-efficiëntie kunnen worden verbeterd. Technicus Martin Balmer uit Duitsland zal zijn onderzoeksverslag ‘Naar een hoge dichtheid: nieuwe onderstammen en plantingssystemen’ uiteenzetten.
De fase na de oogst zal worden behandeld door Marco Dalla Rosa uit Italië met een proefschrift over moderne verwerkings- en verpakkingstechnieken voor kersen. Het veel voorkomend fenomeen Cracking zal worden besproken door Moritz Knoche uit Duitsland met nieuwe benaderingen dit te voorkomen. Tot slot zal Nicola Mori uit Italië het hebben over geïntegreerde verdedigingsstrategieën tegen Drosophila suzukii. De middag van 22 mei zal volledig gewijd zijn aan nieuwe rassen.

De bezoeken aan de boomgaarden worden momenteel gepland en zullen gericht zijn op de innovaties die worden geïntroduceerd in verwerkings- en verpakkingsfaciliteiten.

De eerste tour vindt plaats rond Vignola met bezoeken aan experimentele bedrijven en boomgaarden om de nieuwe rassen en onderstammen te observeren en meer te leren over innovaties in bedekkende en multifunctionele defensiesystemen. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan moderne verwerkings- en verpakkingsfaciliteiten.

De tweede tour zou moeten plaatsvinden in het gebied rond Ferrara en / of Verona. Deskundige technici en operators zullen een hoge en zeer hoge installatielay-out demonstreren. Boomgaarden die geen karren of machines nodig hebben, zijn breed geteste systemen en zijn ook van toepassing op de kersenteelt dankzij nieuwe rassen en beschermingssystemen.

Contact:
Tel.: (+39) 051 2096413
E-mail: stefano.lugli@unibo.it
Web: www.ciliegio.unibo.it 

 

 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven