Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alexander van der Linden, Verhoeckx & Zn:

"Oesterzwammen erg schaars op het moment"

Tholen - De afzet van de champignons loopt volgens Alexander van der Linden van Verhoeckx & Zn uit Kerkdriel goed door. "Eigenlijk loopt het vanaf de zomer al redelijk. Na de feestdagen zijn er vrij snel acties gepland, waardoor er nauwelijks overschotten zijn ontstaan. Dit resulteert in verkoopprijzen rond de 1,70/1,80 euro voor de middelsortering van witte champignons in de vrije handel."

"Voor de marktsituatie is het misschien goed dat er geen overproductie is, maar de situatie heeft wel een achtergrond. Een hoop telers hebben problemen om plukkers te vinden en durven hierdoor niet op te schalen", vervolgt Alexander. "Daarbij valt de vraag naar champignons niks tegen, maar meestal loopt de champignonmarkt tot aan Pasen wel goed. Daarna komen er meer verse groenten op de markt en worden de champignonaankopen wat minder."

Uitschieter op de champignonmarkt zijn momenteel de oesterzwammen. "Een paar weken geleden waren er daar nog veel te veel van, maar die markt is omgeslagen als een blad aan een boom. Onder meer door de problemen met groene schimmel zijn de oesterzwammen momenteel heel schaars. Ook het aanbod kastanjechampignons is erg krap", besluit Alexander.

Verhoeckx & Zn.  is standhouder op de Fruit Logistica: Hal 3.2 C-10

Voor meer informatie
Alexander van der Linden
Verhoeckx & Zn.
Hoorzik 25b
5331 KJ Kerkdriel
Tel: 0418-631493
alexander@verhoeckxenzn.nl
www.verhoeckxenzn.nl