Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Food Connect ontwikkelt Eten met gemak door naar 26 franchisers

Medio juli nam maaltijdleverancier Food Connect de franchiseformule Eten met gemak over. Het betekende een flinke uitbreiding voor de maaltijdleverancier, die zich het franchiseconcept inmiddels eigen heeft gemaakt en groeit verder door. Onlangs verwelkomde zij de 26e franchiser en heeft ambities voor een landelijk netwerk van de formule.

Frans Polman is de 26e franchisenemer aangesloten bij Eten met gemak en zal medio maart starten met de maaltijdbezorging in de regio Zwolle

“We hebben in korte tijd hard gewerkt om de overname zo geruisloos mogelijk te laten verlopen”, vertelt Rogier Terhalle, hoofd franchise van Food Connect, over de krachtenbundeling tussen beide partijen. De franchiseconstructie was nieuw, maar het bedrijf heeft het zich snel eigen gemaakt. Zo organiseerde het direct een bijeenkomst voor de 19 bestaande franchisers om de samenwerking tussen Food Connect en franchisers te benadrukken. Er werd onder meer een franchiseraad en smaakpanel benoemd, om samen het concept verder uit te kunnen bouwen. De ondernemers zijn hierin erg belangrijk voor Food Connect: “Zij zijn naast onze eigen bezorgers onze lokale ambassadeurs en onze ogen en oren in de markt. Zij weten exact wat er bij hun in de regio speelt en zijn een vertrouwd gezicht voor de klanten.”

Distributiepunten
Ook bij Food Connect zelf zijn er flinke stappen gemaakt. Zo werd de logistieke puzzel opgelost door een uitbreiding van vijf distributiepunten door heel Nederland. Hierdoor kunnen de franchisers sneller bezorgd worden en spreidt het concern de risico’s: “Externe omstandigheden zoals files kunnen voor vertragingen zorgen en dat gaat ten koste van onze klanten. Met deze distributiepunten kunnen we dit opvangen en bovendien nog efficiënter werken”, benadrukt Terhalle.

Landelijke dekking
Na de overname is het aantal franchisers verder gegroeid en heeft Food Connect inmiddels haar 26e franchisenemer weten te verwelkomen. Daarmee groeit de formule door richting landelijke dekking: “Uiteindelijk is er ruimte voor zo’n dertig tot veertig franchisenemers”, denkt Terhalle. “We willen de franchiseformule op termijn nog verder doorontwikkelen: Overal in Nederland een bekend gezicht die op vaste tijden de maaltijden bezorgt, dat is precies waar we naar toe willen en wat we met deze overname willen bereiken. Samen de krachten bundelen, daar gaan we voor.”

Voor meer informatie
Food Connect
Rogier Terhalle
Marketing, New Business facilitair & automatisering
T:0 888 – 10 10 32
M:  06 – 10 79 83 60
r.terhalle@foodconnect.nl
www.foodconnect.nl 

 

Publicatiedatum: