Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

EU bestemt 191,6 miljoen euro voor de promotie van landbouwproducten

Tot 16 april neemt de Europese Commissie (EC) via een online portal aanvragen in ontvangst voor de cofinanciering van promotieprogramma's voor landbouwproducten binnen en buiten de EU voor 2020. Het totale budget dat voor de gehele EU en alle programma's beschikbaar is, bedraagt 191,6 miljoen euro. 8 miljoen euro hiervan zal specifiek bestemd zijn voor diverse promotieprogramma's voor groenten en fruit als onderdelen van een gezond voedingspatroon, hetzelfde bedrag als vorige keer.

In aanmerking voor de financiering komen professionele organisaties in EU-lidstaten, telersorganisaties en hun associaties, interprofessionele organisaties, etc.

De ingediende programma's zullen worden beoordeeld door het Uitvoerend Agentschap voor Consumenten, Gezondheid, Landbouw en Voedsel van de EU (CHAFEA). In de herfst zal de EC bekend maken welke programma's geselecteerd zijn voor de cofinanciering, die vervolgens in 2020 plaats zal vinden.

Het budget is onderverdeeld in een deel dat bestemd is voor eenvoudige programma's (gepresenteerd door een of meer organisaties vanuit dezelfde lidstaat) en meervoudige programma's (gepresenteerd door ten minste twee organisaties vanuit in ieder geval twee lidstaten of door een of meerdere Europese organisaties).

Van de 191,6 miljoen euro aan cofinanciering zal in totaal 75 miljoen euro bestemd worden voor eenvoudige afzetbevorderingsprogramma's in derde landen, en 20 miljoen euro voor eenvoudige programma's op de EU-markt. 43,3 miljoen euro zal worden besteed aan meervoudige programma's in derde landen, en hetzelfde bedrag aan meervoudige programma's op de EU-markt. Binnen deze laatste categorie valt ook de eerder genoemde 8 miljoen euro die specifiek bestemd is voor de groenten- en fruitsector.

De Europese Commissie rechtvaardigt dit speciale budget voor groenten en fruit op basis van haar inzet op de bevordering van gezonde eetgewoonten. De EC licht toe dat de betreffende programma's de voordelen van de consumptie van verse groenten en fruit als onderdeel van een uitgebalanceerd eetpatroon moeten benadrukken. Het doel is het vergroten van de consumptie van verse groenten en fruit in de EU, door consumenten voorlichting te geven over evenwichtige en goede eetgewoonten.

 

Bron: fepex.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven