Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Peru exporteerde 144.000 ton zoete uien

In het seizoen dat liep van juli 2018 tot januari 2019 exporteerde Peru 144.000 ton zoete ui (6.000 containers met elk 24 ton). Dit volume is vergelijkbaar met dat van het vorige seizoen.

Dat stelde de algemeen directeur van Key Peru, Miguel Ognio Gómez. Hij gaf aan dat 90% van de verzendingen bestemd was voor de Verenigde Staten en de rest voor Europa en Latijns-Amerika.

Gómez voegde toe dat het areaal van zoete uien in Peru een omvang heeft van ongeveer 3.500 hectare en dat Ica en Lima de belangrijkste teeltregio's zijn. Hij zei dat er ongeveer 30 bedrijven zijn die zich bezighouden met de export van dit gewas.

De directeur gaf aan dat zijn bedrijf rond de 14.500 ton exporteerde (20% van de totale verzendingen van Peru). Key Peru beschikt over zo'n 450 hectare met zoete uien in Ica.

Uitdaging voor de sector

Hoewel zoete ui volgens Gómez een niche-product is, stelt hij dat het voor de teler moeilijk is om winst te maken aangezien de teeltkosten toenemen, terwijl de afzetprijs een dalende trend vertoont.

"Sommige producten, zoals blauwe bessen, druiven en avocado, zijn opgewassen tegen hoge transportkosten, maar andere producten, zoals zoete uien niet aangezien ze bijna geen winstmarges hebben. Het zoeken naar meer efficiëntie in de teelt van zoete uien is noodzakelijk voor de toekomst van dit gewas", besloot hij.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven