Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De tweede in een serie van vier nieuwe schepen

Seatrade neemt koel- en vriesschip mv "Orange Sea" in ontvangst

In navolging van de levering van mv Orange Spirit op 19 december 2018 nam Seatrade vorige week het 2e koel- en vriesschip in ontvangst: de mv Orange Sea. 

De schepen werden gebouwd bij Guangxin Shipbuilding & Heavy Industry in Zhong Shan, China, en het ontwerp werd gemaakt door Groot Ship Design in Nederland.

De schepen van Orange Class Reefer zijn gebouwd volgens de laatste milieu en operationele eisen voor de handel in diepvries en koelproducten als vis, aardappelen en citrus. De schepen werden ontworpen met een sterke focus op vervoer over zee en luiden een nieuw tijdperk in het specialistisch vervoer. 

De laadruimtes zijn volledig voorzien van aluminium roosters en de koelruimtes liggen niet langer in de laadruimtes, waardoor het ontdooien afgescheiden is.

Het ontwerp van de romp biedt een optimale snelheid. Het schip is uitgevoerd met een tweetakt hoofdmotor van de hoogste kwaliteit. Het schip heeft een totaal aan 310.000 m2 laadruimte.

Belangrijkste kenmerken:
Lengte: 115 m.
Breedte: 18 m
Snelheid: 14,5 knopen.
Schetsontwerp: 6.30 m.
Draagvermogen: 7600 DWT
Laadgerei: het schip is uitgerust met twee kranen die een lading van 7 ton kunnen verwerken 

Seatrade blijft de mogelijkheden onderzoeken om z'n vloot te moderniseren en uit te breiden met de verdere acquisitie van nieuwe gebouwen en/of moderne tweedehands tonnage, gecombineerd met mogelijke strategische allianties met derde partijen in hetzelfde segment. 

De laatste ontwikkeling is bewijs van de lange termijn plannen van Seatrade voor de gespecialiseerde rederijsector met kantoren en service naar z'n consumenten en partners voor de komende jaren.

Voor meer informatie:
Yntze Buitenwerf
Seatrade Group of Companies
Tel: (32) 3 544 9493

Publicatiedatum: