Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

De tweede in een serie van vier nieuwe schepen

Seatrade neemt koel- en vriesschip mv "Orange Sea" in ontvangst

In navolging van de levering van mv Orange Spirit op 19 december 2018 nam Seatrade vorige week het 2e koel- en vriesschip in ontvangst: de mv Orange Sea. 

De schepen werden gebouwd bij Guangxin Shipbuilding & Heavy Industry in Zhong Shan, China, en het ontwerp werd gemaakt door Groot Ship Design in Nederland.

De schepen van Orange Class Reefer zijn gebouwd volgens de laatste milieu en operationele eisen voor de handel in diepvries en koelproducten als vis, aardappelen en citrus. De schepen werden ontworpen met een sterke focus op vervoer over zee en luiden een nieuw tijdperk in het specialistisch vervoer. 

De laadruimtes zijn volledig voorzien van aluminium roosters en de koelruimtes liggen niet langer in de laadruimtes, waardoor het ontdooien afgescheiden is.

Het ontwerp van de romp biedt een optimale snelheid. Het schip is uitgevoerd met een tweetakt hoofdmotor van de hoogste kwaliteit. Het schip heeft een totaal aan 310.000 m2 laadruimte.

Belangrijkste kenmerken:
Lengte: 115 m.
Breedte: 18 m
Snelheid: 14,5 knopen.
Schetsontwerp: 6.30 m.
Draagvermogen: 7600 DWT
Laadgerei: het schip is uitgerust met twee kranen die een lading van 7 ton kunnen verwerken 

Seatrade blijft de mogelijkheden onderzoeken om z'n vloot te moderniseren en uit te breiden met de verdere acquisitie van nieuwe gebouwen en/of moderne tweedehands tonnage, gecombineerd met mogelijke strategische allianties met derde partijen in hetzelfde segment. 

De laatste ontwikkeling is bewijs van de lange termijn plannen van Seatrade voor de gespecialiseerde rederijsector met kantoren en service naar z'n consumenten en partners voor de komende jaren.

Voor meer informatie:
Yntze Buitenwerf
Seatrade Group of Companies
Tel: (32) 3 544 9493


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven