Carrefour wil impact van nieuwe voedselwet verminderen

Metro verkoopt mogelijk aandeel in Chinese afdeling
De Duitse groothandelaar Metro overweegt de verkoop van een meerderheidsbelang in de eigen Chinese afdeling. Het bedrijf wil zoveel als 80% van de Chinese tak ter overname aanbieden. Bij de overname houdt Metro een significant minderheidsbelang in eigen bezit. Volgens anonieme bronnen wordt de overname in februari of maart voltooid. Het uiteindelijke aandeel dat wordt overgenomen is afhankelijk van de boden die worden gedaan. Bij de overname wordt mogelijk het vastgoed van Metro in China meegenomen.
Bron: thenational.ae

Spaanse bezorgdienst van start in Afrika
De Spaanse bezorgdienst Glovo is met activiteiten begonnen in onder andere de Keniaanse stad Nairobi. De startup maakt gebruik van een mobiele app, waarmee consumenten goederen kunnen bestellen en aan huis kunnen laten bezorgen. Het aanbod van Glovo bestaat in Kenia en Marokko onder andere uit levensmiddelen. Het bedrijf werkt samen met lokale restaurants, supermarkten, bakkerijen en slagerijen. Glovo werd in 2015 opgericht in Barcelona. Sindsdien heeft het bedrijf zichzelf uitgebreid in Zuid-Amerika, Europa en nu ook Afrika.
Bron: africa.businesschief.com

Vietnam: 12,2% meer retailomzet in januari
De totale retailomzet in Vietnam kwam in januari neer op ongeveer VNĐ402,2 biljoen (€15,1 miljard). Maand op maand is dat een toename van 4,4%, terwijl dit jaar op jaar een toename is van 12,2%, aldus het laatste verslag van het nationaal bureau voor de statistieken van Vietnam. Volgens analytici van het statistisch bureau kwam de toename in januari door de stijgende koopkracht van Vietnamese consumenten in de aanloop van de Tết-vakantiedagen. Ook hebben ondernemingen meer werk gemaakt van het aanleggen van een voorraad, zodat de vraagpiek beter tegemoet kan worden gekomen.
Bron: vietnamnews.vn

Frankrijk: Carrefour wil impact van nieuwe voedselwet verminderen
Carrefour wil ervoor zorgen dat de implementatie van een nieuwe voedselwet op 1 februari minder negatieve gevolgen heeft voor zijn vaste klanten. De nieuwe wet die van kracht is gegaan werd in oktober 2018 aangenomen. Het doel van de wet is om een minimumprijs te hanteren voor telers. Dit heeft echter als bijeffect dat de winstmarges van supermarktketens onder druk komt te staan en de prijzen bij supermarkten zullen stijgen. Carrefour heeft daarom twee nieuwe campagnes onthuld, die als doel hebben om de prijzen voor consumenten betaalbaar te houden. De campagnes worden zowel in fysieke winkels als online ingezet.
Bron: esmmagazine.com

Thailand: retailer investeert in bezorg-app
De grootste eigenaar van winkelcentra in Thailand, Central Group, gaat $200 miljoen (€174,8 miljoen) investeren in de in Singapore gevestigde startup Grab. Grab is gespecialiseerd in zowel thuisbezorging als chauffeursdiensten. Central Group wil zich met de investering meer focussen op online retail. Door de investering krijgt Central Group een minderheidsaandeel in de Thaise afdeling van Grab.
Bron: france24.com

Plus verlaagt prijzen voor AGF
De Nederlandse supermarktketen Plus gaat zijn prijzen verlagen van verschillende soorten groenten en fruit. Plus wil hiermee een gezond eetpatroon onder zijn consumenten stimuleren en betaalbare opties voor versproducten aanbieden. Het assortiment aan goedkopere groente en fruit wordt Laagblijver genoemd. De Laagblijver-producten zijn te herkennen aan een nieuw paars logo. In het Laagblijver-assortiment zijn onder andere paprika, tomaten, broccoli, champignons, courgettes, appelen en komkommers opgenomen.
Bron: esmmagazine.com

Rusland: O’Key Group heeft 0,7% meer omzet in vierde kwartaal
De Russische O'Key Group had in het vierde kwartaal van zijn fiscale jaar een toename in retailomzet van 0,7% tot RUB 45,68 miljard (€600 miljoen). De like-for-like omzet nam in dezelfde periode met 2,7% af. De omzet bij de hypermarkten van de groep daalde met 1,3%, wat voornamelijk kwam doordat een hypermarkt in Moskou tijdelijk werd gesloten. Ook waren de resultaten in oktober aan de zwakke kant. De netto omzet van O'Key's discountketen Da! steeg met 28,8%. Het winkelverkeer bij deze keten nam met 22,1% toe, terwijl de gemiddelde inhoud per winkelwagen met 5,4% toenam.
Bron: esmmagazine.com

VS: Raley's reorganiseert huismerkassortiment
De Amerikaanse supermarktketen Raley's heeft zijn huismerkassortiment grondig herzien. De huismerkproducten hebben een nieuwe verpakking en komt tegemoet met de officiële regelgeving omtrent verboden ingrediënten. Het vernieuwde assortiment omvat het algemene huismerk Raley's, het biologische Raley's Purely Made en het premium-merk Nob Hill Trading Co. De verpakking van de drie merken is vernieuwd om zowel de 84-jarige geschiedenis en naam van Raley's over te brengen als om waarde en kwaliteit te benadrukken. Het Purely Made-assortiment is fors uitgebreid met nieuwe producten en beantwoord nu aan een hogere kwaliteitsstandaard.
Bron: progressivegrocer.com

Canada: supermarkt in Vancouver schaft verpakkingen af
De in Vancouver gevestigde supermarkt Nada heeft verpakkingen zoveel mogelijk afgeschaft. In plaats van dat producten in verpakkingen worden aangeboden, hanteert Nada een leveringsketen waarin plastic verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk wordt vermeden. De oprichter van Nada, Brianne Miller, is een van een nieuwe lichting aan ondernemers die dit soort verpakkingsloze supermarkten in Canada aan het opzetten is. De supermarkten zijn specifiek bedoeld om plastic afval tegen te gaan. "Er is absoluut vraag naar dit soort supermarkten," zegt Miller.
Bron: bnnbloomberg.ca

VS: Farmstead begint met geautomatiseerd aanvulprogramma
De online supermarkt is onlangs begonnen met de nieuwe dienstverlening "Refill & Save". Als consumenten door middel van Refill & Save bij hernieuwde bestellingen dezelfde producten selecteren, worden deze in prijs verlaagd. Onder de producten die met Refill & Save wekelijks kunnen worden aangevuld bevinden zich onder andere melk, brood en verse groente en fruit. Farmstead stelt automatische wekelijkse bestellingen samen. Tot een uur van te voren kunnen consumenten de wekelijkse bestelling aanpassen of geheel annuleren. 
Bron: grocerydive.com

VS: C.E. Pugh wordt CEO van National Co+op Grocers
National Co+op Grocers (NCG), een onderneming die supermarktcoöperaties in heel de VS ondersteunt, heeft C.E. Pugh benoemd tot CEO van het bedrijf. Pugh is sinds 2008 actief bij NCG. Zijn laatste functie was zowel die van COO als sinds april 2018 die van interim-CEO. Hiervoor was hij zes jaar lang de directeur van de La Montañita Co-op Food Market in Albuquerque, New Mexico. C.E. Pugh heeft al ruim 40 jaar directietaken in de supermarktsector vervuld.
Bron: progressivegrocer.com

Amazon heeft 20% meer omzet in vierde kwartaal
De netto omzet van Amazon is i het vierde kwartaal toegenomen met 20% tot US$72,4 miljard (€63,3 miljard). De winst nam jaar op jaar toe met US$1,7 miljard (€1,5 miljard) tot US$3,8 miljard (€3,3 miljard). Door het sterke vierde kwartaal is de totale netto jaaromzet met 31% toegenomen tot US$232,9 miljard (€203,5 miljard). De winst is gestegen van $4,1 miljard (€3,6 miljard) in 2017 tot $12,4 miljard (€10,8 miljard) in 2018. Noord-Amerika is goed voor 61% van de totale netto omzet in 2018. De netto omzet nam jaar op jaar in deze regio toe met 33%. Internationaal steeg de netto omzet met jaar op jaar 21%.
Bron: retailanalysis.igd.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven