Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Amerikaanse investeerder fuseert drie teeltbedrijven

Het in North Carolina gevestigde investeringsbedrijf International Farming Corporation (IFC) heeft drie teeltbedrijven in de staat Washington overgenomen. De drie bedrijven zijnLegacy Fruit Packers, Valley Fruit en Larson Fruit. De drie bedrijven waren voorheen in handen van de families Larson en Verbrugge, maar worden nu gefuseerd tot het nieuwe bedrijf Columbia River Orchards.

Columbia River Orchards beslaat een areaal van iets meer dan 1.600 hectare. Het bedrijf heeft twee pakstations met een capaciteit van vier miljoen dozen fruit per jaar. Ook heeft bedrijf aandelen in het marketingbedrijf Sage Fruit in Yakima, Washington en in Pacific Coast Cherry Packers in Wapato, Washington, aldus www.globalaginvesting.com.

IFC heeft een geschiedenis die terugloopt tot 1827. Het bedrijf is een landbouwmanager met een team dat ervaring heeft met landbouw in de VS, Afrika en Oost-Europa. Het bedrijf heeft de beschikking over een ruime kennis over landbouw, een eigen netwerk aan zakelijke relaties, een goed begrip van verticale integratie binnen de leveringsketen en een eigen afdeling voor de ontwikkeling van innovatieve landbouwtechnologie. Verder heeft het bedrijf een team van gecertificeerde ingenieurs, consulenten en landbouwwetenschappers. Dit maakt IFC bij uitstek geschikt om names investeerders teeltbedrijven te beheren.

In september 2018 kondigde IFC plannen aan voor de financiering van het IFC Core Farmland Fund aan de hand van een kapitaalinjectie van $1,5 miljard (€1,3 miljard). Het Core Farmland Fund is een platform waarmee kan worden geïnvesteerd in bedrijven en activiteiten binnen de Amerikaanse landbouwsector.

Op de lange termijn wil IFC met de Core Farmland Fund investeren in een aantal gespecialiseerde teeltbedrijven. Deze teeltbedrijven moeten zorgen voor een diversiteit aan onderdelen die belangrijk zijn voor de sector, zoals verschillende soorten management, capaciteiten voor bewaring of irrigatie.

Ook wil IFC met Columbia River Orchards werken aan plannen voor op de lange termijn. Het bedrijf wil investeren in verpakkingstechnologie en innovaties voor de teelt om zo fruit van hoge kwaliteit aan te kunnen bieden. In de komende jaren wordt bijvoorbeeld het areaal verder uitgebreid, net als het huidige werkleger van 3.000 seizoensmedewerkers en vaste krachten.

Meer fusies in Washington
In december 2017 werd al door analisten opgemerkt dat er in de fruitteeltsector van Washington waarschijnlijk steeds meer fusies plaats zouden vinden. Wegens een overschot aan appelen en kersen en een teveel aan pakstations zou er volgens directeur Michael Butler van Cascadia Capital in Seattle in de komende 24 maanden meer sprake zijn van bedrijven die met elkaar zouden fuseren.

Middelgrote bedrijven met boomgaarden van minder dan 600 hectare, een niet verticaal geïntegreerde opzet en een capaciteit die onder de 30% zit lopen volgens Butler het meeste risico om in fusies te belanden. "Ze hebben allemaal potentieel, maar er is niet voor al deze bedrijven ruimte," aldus Butler.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven