Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Onze pomelo-export toont een stabiele groei tijdens seizoen 2018-2019"

Terugkijkend op de teelt en export van de pomelo in 2018 kun je gerust zeggen dat de markt verre van ideaal was. De voornaamste reden was dat de vraag naar kleinere polemo's afnam en dat de teelt door het warme weer voornamelijk uit grote maten bestond. De export van kleine pomelo's nam hierdoor af. 

Sandi Lai van Xiamen Sonpy Import & Export: "We waren toch in staat om onze export gestaag te laten groeien tijdens seizoen 2018/19 vanwege een goed contact met trouwe klanten en het ontwikkelen van relaties met nieuwe klanten. Onze export steeg zelfs nog t.o.v. het vorige seizoen. Onze belangrijkste bestemming is de EU. We verladen hoofdzakelijk naar Rotterdam wat de belangrijkste overslaghaven in Europa is. De pomelo wordt van daaruit gedistribueerd naar verschillende bestemmingen in Europa. Dit jaar hopen we ook naar de VS te kunnen exporteren."

Verse grapefruit

Verpakte pomelo

Xiamen Sonpy verkoopt ook ander citrus. "We verkopen b.v. mandarijnen en sinaasappelen. Dit jaar is de kwaliteit goed en de prijs stabiel. We exporteren naar Zuidoost-Azië en zetten ook af op de binnenlandse markt. De populairste rassen in aanloop van het Chinese Lente Festival zijn Papa sinaasappelen en Chunjian sinaasappelen. Een nieuwe favoriet is de grapefruit uit Pinghe, Zhangzhou, een leuk lentefeestcadeau."

Grapefruit in feestelijk verpakking me hartjes erop

Pomelo verpakt door Xiamen Sonpy

"Dit jaar deden we weer mee aan de Fruit Logistica in Berlijn. Het is ook de 10e verjaardag van Sonpy en bezoekers aan onze stand kregen een verrassing!"

Verse pomelo

Verse pomelo en grapefruit

Sandi Lai
Xiamen Sonpy Import & Export Co., Ltd.
Mobile: +86 13599516819 
E-mail: sales@sonpy.com 
www.sonpy.com 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven