Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuw private label 'TiP BIO' voor biologische groenten en fruit

Duitsland: Supermarktketen Real stelt nieuwe standaard voor bio-bananen

Real levert consumenten in totaal ongeveer 5000 biologisch geteelde groenten- en fruitproducten. Ongeveer een vijfde daarvan wordt verkocht onder de private labels 'Real BIO' en het nieuwe private label merk 'TiP BIO'. Dit is inclusief de Premium artikelen van ‘Demeter Agriculture’ evenals een breed aanbod vanuit permacultuurteelt. Permacultuur is een vorm van biologische landbouw die bijzonder duurzaam en milieuvriendelijk is.

 

Strategie voor duurzaamheid op de lange termijn
In 2015 maakte Real een begin aan deze projecten. Het doel dat het daarmee voor ogen had, is nu bereikt. Real is het eerste landelijk opererende bedrijf in de levensmiddelensector dat nu enkel nog biologische bananen aanbied met de kwaliteit van Demeter. In de toekomst hebben consumenten de keuze tussen de TiP BIO bananen voor een redelijke prijs of de bijzonder duurzaam geteelde bananen met Demeter certificaat. In oktober 2015 verving Real haar conventioneel geteelde bananen volledig door biologische bananen in al haar supermarkten.

“Waar andere bedrijven moedig verschillende onderzoeken en projecten aankondigen, hebben wij het doel dat we ons ooit stelden al behaald. Als eerste grote supermarktconcern bieden we de consumenten enkel biologische bananen aan. En dan hebben we het over gecertificeerde bio-bananen,” aldus Real CEO Patrick Müller-Sarmiento. "Dit is tevens een werkelijke pioniersprestatie in de Duitse food retail sector."

Private label TiP BIO
In het lage prijzen segment biedt Real nu enkel nog biologische bananen aan. Deze worden verkocht onder het nieuwe private label TiP BIO. Het alternatief daarvoor in het Premium segment zijn Demeter-gecertificeerde bananen van volledig overgeschakelde bedrijven. Zij telen volgens methoden die bijzonder zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen en telen op gezonde humus-rijke bodems. Ze gaan het gebruikelijke biologische telen nog ver voorbij en garanderen eerlijke lonen en gezonde arbeidsomstandigheden op hun plantages.

“Door samen te werken met een nieuwe bananenrijperij zijn we ook in staat geweest om de kwaliteit van deze bananen nog verder te verhogen. En door de omschakeling van ons assortiment naar enkel biologische bananen, nemen we opnieuw een grote stap voorwaarts richting ons doel van enkel duurzame producten te produceren per 2030.”

Als handelsbedrijf is Real de koppeling tussen de levensmiddelenindustrie en de consument. “We zijn ons van onze grote verantwoordelijkheid bewust, niet alleen richting onze consumenten, die we graag een uitstekend product willen aanbieden. Maar we zijn tevens volledig toegewijd ons ervan te verzekeren dat de lonen en arbeidsomstandigheden in de landen waar onze producten geteeld worden eerlijk en veilig zijn,” stelt Patrick Müller-Sarmiento.

Verdergaande duurzaamheidsmaatregelen
Onder haar talloze activiteiten is Real ook bezig om duurzaamheid te ontwikkelen op allerlei andere gebieden. In ongeveer twee derde van haar supermarkten hebben consumenten nu de mogelijkheid om plasticverbruik te helpen vermijden doordat ze de boodschappen doen in recycleerbare kratten. Maar er zijn vele andere maatregelen om plastic afval te vermijden. Zo worden de biologische komkommers van Real zonder plastic folie verkocht en worden biologische limes en trostomaten verkochten in schaaltjes van gerecycled materiaal. Vanaf 2017 heeft Real tevens afscheid genomen van alle wegwerp plastic tassen. Enkel alternatieven van FSC-gecertificeerd papier, katoen of gerecycled materiaal dat speciaal stevigheid biedt tegen openscheuren.

Voor meer inofrmatie: www.real.de 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven