Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jens Verstraete, Warnez Potatoes

“Dit aardappelseizoen zijn kwaliteitscontroles van cruciaal belang”

Tholen – “Het is momenteel lastig om aardappelen te vinden die van goede kwaliteit zijn. De kwaliteit gaat er bij sommige partijen vrij snel op achteruit. Er beginnen al wat drukplekken op de knollen te komen. Door de hitte en droogte zijn de aardappelen al in een verder gevorderd stadium dan normaal”, aldus Jens Verstraete van Warnez Potatoes. “Op de vrije markt staan de aardappelen hoog genoteerd, maar over de vraag ernaar mogen we niet klagen, dit ook dankzij de lage temperaturen van de laatste weken.’’

Om de klanten een kwalitatief goed product te kunnen garanderen, doet Warnez Potatoes dit jaar veel kwaliteitscontroles. “We nemen veel stalen van de verschillen partijen en kijken welke partijen de beste bewaarbaarheid hebben om het langst te kunnen bewaren. We zijn daar heel selectief in en dit jaar moeten we gewoon wat meer met de planning schuiven, maar goede opvolging is zeer belangrijk”, zegt Verstraete. “Toch ziet het er naar uit dat we voldoende product hebben naar het einde van het seizoen toe.”

Bewaarloods
"Om in de toekomst de kwaliteit verder te optimaliseren, wordt geïnvesteerd in een nieuwe bewaarloods. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën waarbij de impact op het milieu beperkt blijft", vervolgt Jens. 

Specialties
“Naast de consumptieaardappelen hebben we ook wat specialties in het assortiment, zoals roodvlezige en paarsvlezige soorten. Dit blijven eerder nicheproducten, de vraag naar deze variëteiten is vrij beperkt en blijft eerder stabiel. De vraag naar zoete aardappel zit wel in de lift. De laatste jaren zien we een vrij sterke stijging in de vraag, maar ook in het aanbod en het ziet er naar uit dat de populariteit van de zoete aardappel voorlopig blijft doorzetten”, besluit Jens.

Voor meer informatie:
Jens Verstraete
Warnez Potatoes
Marialoopsesteenweg 2L
B-8700 – Tielt - België
T: +31 051 400812
info@warnezpotatoes.be  
www.warnezpotatoes.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven