Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Samenwerkingsverband HZPC en Potato Auctoin in online aardappelhandel

Potato Auction en handelshuis HZPC starten met een samenwerkingsverband in online aardappelenhandel. Dat maakten beide partijen onlangs bekend tijdens de Pootaardappeldag van Delphy.

HZPC zal als vaste aanbieder een first buyer-portal krijgen. Dat betekent dat vaste klanten van HZPC een eerste kans hebben om door HZPC aangeboden consumptieaardappelen te kopen. Na een bepaalde tijd zullen de nog niet verkochte aardappelen 'doorschuiven' naar de open veiling die voor iedereen zichtbaar is en toegankelijk voor iedere geregistreerde koper.

Tot op heden hebben zich 260 bedrijven al aangemeld op de site en de aanwas van nieuwe gaat gestaag door.

Jan Anco Wijk heeft tijdens de presentatie de samenwerking nader uitgelegd en benadrukt dat Potato Auction een neutraal en onafhankelijk platform is, dat voor iedereen toegankelijk blijft. "Wij zijn trots dat een grote en gerenommeerde partij als HZPC ook toekomst ziet voor deze nieuwe wijze van verhandelen en waarderen het vertrouwen dat zij in Potato Auction stelt."

Remko Bos van HZPC zegt dat de samenwerking aansluit op de verandering in de markt en (meer digitale) wijze waarop met elkaar wordt gecommuniceerd. Het aanbod vanuit HZPC zal bestaan uit bovenmaats pootgoed en afgewezen of overgebleven partijen. 'Het is de toekomst", vindt Michiel Reinier ten Duis, sector manager Fresh bij HZPC, "en een leuke uitdaging een dergelijk nieuw concept in deze traditionele markt te ondersteunen.¨

Voor meer informatie:
Potato Auction B.V.
Johan Reitsma
Auction & Relations
Schaphalsterzijl 3
9951 TW Winsum
j.reitsma@potatoauction.com
www.potatoauction.com  


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven