Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minderheidsaandeelhouder HillFresh roert zich bij rechtbank

Arie Borsboom voelt zich als minderheidsaandeelhouder (met een belang van bijna 10%) buitenspel gezet door de familie Van den Heuvel van groente- en fruithandelaar HillFresh. Dat bleek afgelopen week op een zitting van de Ondernemingskamer van het Amsterdamse Gerechtshof. HillFresh was door de minderheidsaandeelhouder, Arie Borsboom van Lifespan Investments, voor het hof gedaagd, zo meldt Het Financieele Dagblad..

De kwestie draait om de verkoop afgelopen zomer van twee aandelenpakketten van HillFresh. Oprichters Leo van den Heuvel en Pieter de Jong boden hun stukken aan voor verkoop. De stukken werden vrij snel - voor een bedrag van vier ton - verkocht aan Hans van den Heuvel (48), die daarmee zijn meerderheidsbelang kon uitbreiden. Arie Borsboom had de vrijkomende stukken graag willen kopen, maar werd naar eigen zeggen buitenspel gezet. Het was volgens zijn raadsman van meet af aan duidelijk dat de aandelen binnen de familie zouden blijven. 

De Ondernemingskamer doet over drie weken uitspraak over de vraag of het bedrijf van Borsboom een verzoek tot een onderzoek naar de gang van zaken bij HillFresh mag indienen.

Bron: Het Financieele Dagblad

Publicatiedatum: