Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Minderheidsaandeelhouder HillFresh roert zich bij rechtbank

Arie Borsboom voelt zich als minderheidsaandeelhouder (met een belang van bijna 10%) buitenspel gezet door de familie Van den Heuvel van groente- en fruithandelaar HillFresh. Dat bleek afgelopen week op een zitting van de Ondernemingskamer van het Amsterdamse Gerechtshof. HillFresh was door de minderheidsaandeelhouder, Arie Borsboom van Lifespan Investments, voor het hof gedaagd, zo meldt Het Financieele Dagblad..

De kwestie draait om de verkoop afgelopen zomer van twee aandelenpakketten van HillFresh. Oprichters Leo van den Heuvel en Pieter de Jong boden hun stukken aan voor verkoop. De stukken werden vrij snel - voor een bedrag van vier ton - verkocht aan Hans van den Heuvel (48), die daarmee zijn meerderheidsbelang kon uitbreiden. Arie Borsboom had de vrijkomende stukken graag willen kopen, maar werd naar eigen zeggen buitenspel gezet. Het was volgens zijn raadsman van meet af aan duidelijk dat de aandelen binnen de familie zouden blijven. 

De Ondernemingskamer doet over drie weken uitspraak over de vraag of het bedrijf van Borsboom een verzoek tot een onderzoek naar de gang van zaken bij HillFresh mag indienen.

Bron: Het Financieele Dagblad


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven