VitaSafe GmbH: "Samenwerking met verpakkingsfabrikanten om duurzaamheid te borgen"

Meerdere uitdagingen voor de snijderijen van vandaag

De belangstelling voor convenience en snijderijen leeft op in Duitsland. Meer en meer retailers voegen ready-to-eat verse groenten en fruit toe aan hun productaanbod. Zo krijgen consumenten de keuze uit een grote selectie aan makkelijk te gebruiken en aantrekkelijk verpakte artikelen. Waar deze ontwikkeling parallel loopt aan de gestage groei van To Go supermarkten, levert het meerdere uitdagingen op aan de kant van de leverancier en de producent. Volgens het management van het Duitse Vitasafe GmbH in Hof/Saale voedt deze uitdaging de creativiteit en innovaties in de verpakkingssector en de logistieke sector om de constant benodigde nieuwe verse leveringen mogelijk te maken.

Verpakkingen
Evenals vele leveranciers is ook Vitasafe, dat een reeds erkende leveranciers is van ready-to-eat fruit, erop gericht om verpakkingen zo klein mogelijk te houden. Minder verpakkingsmateriaal is minder belastend voor het milieu, beperkt het vrachtvolume en is in het algemeen goedkoper bovendien. “Daarnaast moeten we een verpakking aanbieden die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden,” aldus het bedrijf dat in 2007 begonnen is.

De IFS (International Food Standard) gecertificeerde onderneming is vastbesloten er alles aan te doen om het hoogst mogelijke niveau van voedselveiligheid met haar verpakkingen te verzekeren. “Dankzij onze samenwerking met vele fabrikanten van verpakkingen, zijn we goed afgestemd op de markt en zullen we zo milieuvriendelijk zijn als maar mogelijk is. We zijn bovendien erg flexibel waar het gaat om de maten verpakkingen, maar laten ons daar ook in leiden door onze klanten. De trend neigt echter naar steeds kleinere verpakkingen, terwijl de variatie in de keuze tussen de vele opties waarmee eten gekocht en geserveerd kan worden enkel maar toeneemt.”

Knelpunten voor belevering en variatie
Naast de gaande discussie over verpakkingen is doorlopende belevering ook een onderwerp voor de toeleveranciers van de To Go sector. “Met name waar het de beschikbaarheid van exotisch fruit betreft, zijn er altijd korte termijn knelpunten. Of ze nu ontstaan door weersomstandigheden in de landen van oorsprong of door logistieke hindernissen. In Duitsland zijn we enorm verwend met lage prijzen voor levensmiddelen, dusdanig dat de genoemde fluctuaties die ook op kostprijzen hun effect hebben niet door de producent alleen opgevangen kunnen worden. Daarom is er altijd een behoefte aan onmiddellijke acties en aanpassingen.”

Anders dan bij traditionele aanbieders in de groenten en fruit sector is het aanbod van verwerkers niet gebaseerd op typische seizoensitems. Desondanks fluctueert de vraag wel mee met factoren als beschikbaarheid, aanbod en producttype - tevens in relatie tot het seizoen en de weersomstandigheden. “Ook hier zijn we zorgvuldig om altijd het juiste product met de meest volle smaak op de markt te brengen. Dat moet zeker tot de nodige variatie leiden in het productaanbod in het supermarktschap,” aldus Vitasafe GmbH.

 

Voor meer informatie:
vitasafe GmbH
Hohe Straße 20
D-95030 Hof/Saale
Tel: 09281 / 70 89 – 89
Fax: 09281 / 70 89 – 11
info@vitasafe.de 
www.vitasafe.de 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven