Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Oostenrijk: lage prijzen zetten diepvriesgroenteteler onder druk

Zowel de Neder-Oostenrijkse landbouwkamer als de telersorganisatie diepvriesgroenten ETG slaan alarm. De prijzen voor diepvriesgroenten zijn al jaren bevroren. Terwijl in andere categorieën de prijzen zowel in het schap als voor de teler zijn aangepast vanwege toegenomen kosten door droge zomers, zijn aanpassingen in het diepvriessegment al jaren achterwege gebleven, dusdanig dat het levensonderhoud van de telers nu in gevaar gebracht wordt. Zij zien zichzelf met de rug tegen de muur staan.

Vastgelopen onderhandelingen
In plaats van begrip en overeenstemming kwam het bij de onderhandelingen binnen de diepvriesgroentesector tot onbegrip en harde confrontaties. Sinds 14 januari zijn de onderhandelingen over de prijzen in de koelkast gezet. Een totaal areaal van bijna 4000 hectare wordt getroffen door deze vastgelopen onderhandelingen. Het betreft een veelvoud aan gekweekte soorten van diepvriesgroenten, van groene erwten tot groente-soja.

Om die reden zochten vertegenwoordigers van de telers het gesprek met de diepvriessector, want iedere afzonderlijke teelt moet economisch levensvatbaar blijven voor de telers om de diverse producten te kunnen blijven leveren met de huidige standaard van kwaliteit die er gevraagd wordt. Maar de huidige prijzen leveren voor een aantal teelten te weinig dekking van de kosten.

Bron: LKÖ / Handelszeitung.at


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven