Mexicaanse Michoacán exporteert 200.000 ton avocado naar VS in verband met Super Bowl

De Mexicaanse staat Michoacán heeft rond de 200.000 ton avocado verzonden naar de VS. De verwachting was dat de avocado-consumptie gedurende afgelopen weekend een record van 60.000 ton zou bereiken, voorafgaand en tijdens de 53editie van de Super Bowl op zondag 3 februari.

Volgens een persbericht werd bovenstaande bekend gemaakt door Rubén Medina Niño, hoofd van het Secretariaat voor Plattelandsontwikkeling en Agrifood (Sedrua) van Michoacán. Hij benadrukte dat de avocadotelers in Michoacán ervoor blijven zorgen dat de staat wereldleider blijft in de teelt en daarnaast zorgen voor internationale bekendheid. Ze investeerden namelijk 4,8 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) in marketing, waarmee wereldwijd meer dan 50 miljoen televisiekijkers bereikt zullen worden.

Medina Niño gaf aan dat de avocado uit Michoacán de enige door de Noord-Amerikaanse autoriteiten gecertificeerde avocado is voor de export naar de Verenigde Staten. De VS is goed voor 85% van de totale export van deze Mexicaanse staat.

Volgens Niño is het succes van de avocado te danken aan de hoge kwaliteit en aan het feit dat er in de afgelopen twee jaar meer dan 600 miljoen peso (ruim 27 miljoen euro) is geïnvesteerd in gezondheid en voedselveiligheid. Hiermee wordt een product van topkwaliteit gegarandeerd.

Hij stelde dat er door de regering van Michoacán veel aandacht wordt besteed aan de gezondheid en kwaliteit van gewassen en dat dit thema steeds belangrijker wordt op het platteland.

Met betrekking tot de avocadoverzendingen gaf hij aan dat de start van de export dit jaar buitengewoon was met bijna 200.000 ton: 110.000 ton meer dan de 80.000 ton die maandelijks verzonden word.

 

Bron: quadratin.com.mx


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven