Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Colton, Californië

McCain sluit fabriek die verantwoordelijk was voor grootste terugroepactie van 2018

De faciliteit van McCain in Colton, Californië, verwerkte in 2018 miljoen kilo's AGF die mogelijk besmet waren met Listeria en Salmonella. Dit had gevolgen voor onder meer de salades van Trader Joe's en Whole Foods en diepvriesproducten die in de hele Verenigde Staten verkocht werden. 

McCain heeft besloten de betreffende verwerkingsfaciliteit, waar onder meer gesneden uien, paprika's en maïs werden verwerkt voor cateraars en levensmiddelenproducenten, voorgoed te sluiten.  

McCain maakte dit besluit bekend op 11 januari. Volgens het bedrijf zullen zo'n 100 mensen hierdoor hun baan verliezen. In een email aan The New Food Economy bevestigde Andrea Davis, woordvoerster van McCain, dat de terugroepactie mede van invloed is geweest op het besluit om de fabriek stil te leggen maar dat ook andere factoren hierbij een rol speelden.

"De producten, die in de faciliteit in Colton werden geproduceerd, kwamen niet overeen met de veranderende behoeften van ons portfolio," schreef Davis. "Hoewel de recente terugroepactie ook een rol heeft gespeeld, was de stap om de faciliteit permanent te sluiten toch vooral een zakelijke beslissing." 

 

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven