Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

5e editie zet in op inspiratie en kennis

Jubileumeditie Vers Inspiratie Platform 2019 op 1 en 2 april

Op 1 en 2 april viert het Vers Inspiratie Platform (VIP) met zijn 5e editie een jubileum in Expo Houten. Deze jubileumeditie heeft een groter opzet dan voorgaande jaren. Er is er gekozen om nog meer in te zetten op inspiratie en kennis. Op beide dagen worden er diverse workshops gehouden met onderdelen gericht op ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche. De deuren van VIP 2019 zijn van 15.00 uur tot 22.00 uur geopend en de entree is gratis.

Extra grote opzet
Voor VIP 2019 worden alle drie de hallen in Expo Houten benut. Hal 1 is (gelijk aan vorig jaar) primair gericht op de slagerij maar met een breed aanbod ook inspirerend voor andere versspecialisten, hal 2 is volledig ingericht met workshopruimtes en een gezellig Horecaplein met verschillende foodtrucks voor een hapje en een drankje en in hal 3 wordt er de 'Markt van de toekomst' gepresenteerd met inkijkje in de laatste trends voor de ambulante handel. Daarnaast is er, aansluitend op hal 1, buiten ook weer een BBQ-plein waar alles in het teken staat van buiten grillen en koken.

VIP samenwerkingspartners
In dit VIP-jubileumjaar heeft organisator Versplatform, naast de vaste samenwerkingspartners de Vereniging van Keurslagers en de Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten (VNV), ook de samenwerking gezocht met de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en het Expertisecentrum voor de slagerij. Al deze partijen zullen participeren in diverse onderdelen van de extra uitgebreide editie van VIP 2019.

Het kennisprogramma
Aanvullend op de inspiratie die de exposanten bieden, is er dit jaar gekozen om kennisoverdracht een belangrijk onderdeel te laten zijn van het VIP 2019. Met extra aandacht voor kennisonderdelen die interessant zijn voor medewerkers en studenten. Hal 2 wordt daarom ook volledig ingezet voor het kennisprogramma. Met de grote zaal en diverse workshopruimtes wordt daar ingezet op programma’s gericht alle facetten binnen een versbedrijf. Zowel ondernemers, medewerkers én studenten binnen de foodbranche zullen op VIP een inspirerend aanbod aan workshop ervaren.De workshops Net als voorgaande jaren is er voor alle Keurslagers en hun medewerkers een exclusief zaalprogramma in de grote zaal. Verder vindt er op de maandag weer traditiegetrouw de Haringsnijkeuring plaats (georganiseerd door de VNV), waarbij de vakjury benieuwd is welke visspecialisten de beste haringschoonmakers zijn. Naast deze inmiddels vaste onderdelen vinden ook de volgende workshops plaats:

College Tour
Drie toonaangevende ondernemers uit de versbranche delen in deze workshop hun bijzondere visie. Wat doen zij anders dan anderen? En waarom doen ze dat? De bezoekers aan deze workshop hebben - net als bij de echte College Tour - vervolgens de mogelijkheid om vragen te stellen.

Help, mijn medewerker is ziek!
Peter-Jan Smits is expert in het reduceren van ziekteverzuim. Tijdens deze interactieve workshop belicht hij zowel de kant van de werkgever, als die van de werknemer.

E-commerce, kans of bedreiging voor de lokale versspecialist?
Consumenten raken steeds meer gewend aan online bestellen, ook als het gaat om de dagelijkse boodschappen. Tijdens deze workshop leert men hoer er ingespeeld kan worden op die trend.

Geur- en smaaktest
Versspecialisten hebben al hun zintuigen nodig om de kwaliteit van een product te kunnen beoordelen. In deze workshop testen de deelnemers zelf hoe goed zij hier in zijn!

Persoonlijke inspiratietour
Op 1 en 2 april kunnen alle bezoekers aan het VIP tussen 15.00 en 22.00 uur hun eigen inspiratietour samenstellen. Na een hartelijk ontvangst bij binnenkomst is er een afwisselend aanbod aan inspirerende bedrijven. Er kan worden rondgelopen in alle drie de hallen en op het BBQ-plein buiten. Tussen de workshops door kan er in hal 2 ook genoten worden van lekkere gerechten bij diverse foodtrucks op het Horecaplein. 

Voor meer informatie
Vers Inspiratie Platform
Karel van den Heuvel 
vip@versplatform.com
www.versinspiratieplatform.nl
@Vers inspriratie platform
T: 06-33137708


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven