In Europa groeit de markt voor versgesneden fruit jaarlijks nog steeds met dubbelcijferige procenten. Vanaf 1994 specialiseert FOOD freshly zich in producten voor verlenging van de houdbaarheidsduur van gesneden groenten en fruit. Een klassiek voorbeeld daarvan is de verkleuring van gesneden appelen, peren, sla en aubergines. Deze verkleuring is door een kortdurend proces te stoppen. Daarmee wordt niet enkel hun kleur behouden, maar tevens de natuurlijke textuur en smaak. Daarmee kan de houdbaarheidsduur tot 15 dagen verlengd worden.
Producten zonder zwavel
“Het is belangrijk voor ons dat onze producten volledig zwavelvrij zijn, in tegenstelling tot sommige andere producten. De EU heeft reeds lang het gebruik van zwavel in gesneden fruit en slamixen verboden,” aldus Benjamin Singh, Head Technical Sales bij FOOD Freshly. "Zelfs de kleinste aanwezige hoeveelheden worden niet toegestaan, omdat ze nog steeds de productkwaliteit zouden kunnen veranderen.”
Benjamin Singh: "Anders dan andere producten, zijn onze oplossingen volledig zwavelvrij."
Biologisch gecertificeerd
De producten van FOOD freshly worden voornamelijk toegepast door verwerkende industrie, maar tevens ook in de catering, retail en food service. Singh: "De producten zijn gemakkelijk toe te passen en zelfs goedgekeurd voor de toepassing op biologische producten, zodat verwerkte biologische appelen, aardappelen of avocado’s eveneens kunnen profiteren van een langere houdbaarheid."
Bezoek FOOD freshly® op Fruit Logistica bij stand C-10 in Hal 21.
Voor meer informatie:
Food Freshly AFC GmbH
Benjamin Singh
Leiter technischer Vertrieb
Grafenheiderstr. 103
33729 Bielefeld
Tel: +49 521 96 8787 15
benjamin.singh@food-freshly.eu
www.food-freshly.eu