Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Markt rapport Oostenrijk week 5, 2019:

Oostenrijk: Aardappelen blijven van hoge kwaliteit, uienprijzen blijven stijgen

De Oostenrijkse markt voor consumptieaardappelen is vrij stabiel. Ondanks korte termijn vertragingen vanwege het weer, blijven telers de handelaren voorzien van voldoende levering. De binnenlandse verkopen liggen op het gebruikelijke niveau van het seizoen. Export is niet echt aan de orde, vanwege de snel krimpende voorraden. Dit komt met name door de hoge kwaliteit van de aardappelen die beschikbaar zijn.


Snelle fysiologische veroudering
Naast draadworm en stolbur is de snelle fysiologische veroudering van de aardappelen in bewaring zorgelijk. De telersprijzen bleven onveranderd ten opzichte van vorige week. In Beneden-Oostenrijk worden aardappelen meestal overgedragen voor een prijs van 25 euro per 100 kg. Voor wormvrije premium aardappelen geschikt voor kleinere verpakkingen met een AMA kwaliteitskeurmerk wordt tot 29 euro per 100 kg betaald. In Boven-Oostenrijk werd er tot 27 euro per 100 kg betaald.

Uienprijzen stijgen nog steeds
De Oostenrijkse uienmarkt blijft sterk. De prijzen zijn op een hoog niveau gestabiliseerd. Af en toe stijgen ze nog een beetje. Ondanks dat de export recentelijk wat verzwakt is, blijven de verkopen en prijzen zeer tevredenstellend. Het winterse weer geeft de binnenlandse verkopen nieuwe impulsen. De binnenlandse prijzen zijn echter lastig beheersbaar. Voor geschoonde en gesorteerde uien in de doos, wordt afhankelijk van de kwaliteit en de maat tussen de 48 en 52 euro per 100 kg betaald.


Stabiele markt wortelen
De markt voor wortelen in Neder-Oostenrijk is eveneens vrij stabiel. Een toereikend aanbod ontmoet een stabiele vraag. De aanvragen vanuit de exportmarkt nemen eveneens toe, maar er wordt de komende weken nog geen focus op export verwacht. Wel drijven de kosten van bewaring en opslagverliezen de prijzen in Duitsland de laatste tijd wat omhoog.

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: