Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Cama Llarga en Cama Curta variëteiten

Keurmerk voor Valenciaanse bosui

De Landbouwraad van Valencia heeft de kwaliteitsnormen voor de onderscheiding van de bosui met het keurmerk Comunitat Valenciana (CV) goedgekeurd. De normen beschrijven de eisen en controles die nodig zijn om het product onderscheidend te laten zijn, zowel vanwege de unieke kwaliteitseigenschappen als op basis van de teelt- verpakkingsvoorwaarden.

Het regionale bestuur van Valencia liet in een bericht weten dat alleen de Cama Llarga en Cama Curta variëteiten met het CV-keurmerk onderscheiden kunnen worden.

Om als zodanig onderscheiden te kunnen worden, moet de bosui onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen: de wortels moeten eraan zetten, de stengels en groene blaadjes moeten tussen de 7 en 25 centimeter lang zijn en het product moet intact en zonder onvolkomenheden zijn.

De bosui moet gewassen zijn in water zonder enige vorm van vervuiling. Tijdens dit proces verkrijgt het product zijn witte of kenmerkende kleur en wordt ervoor gezorgd dat er geen restjes aarde achterblijven.

De producten zullen zowel intern gecontroleerd worden door de bedrijven die gemachtigd zijn het CV-keurmerk voor bosui te gebruiken als extern. Daarnaast vindt er ook een officiële controle door de Landbouwraad plaats.

Het bosui-areaal in Valencia heeft een omvang van 335 hectare. Ongeveer 50% hiervan ligt in de regio La Costera.

Bron: EFE


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven