Italië: voldoende voorraad wintergroenten voor bestaande klanten

"In het huidige seizoen hebben we het areaal van de wintergewassen met 20% verhoogd en deze in een iets bredere periode verdeeld: van eind september tot half maart. Al met al worden de oogsttijden zonder problemen gerespecteerd. Vóór de kerstvakantie was er een toename van het aantal aanvragen van onze klanten en in het nieuwe jaar namen ook de prijzen toe."

Dat zegt Giovanni Pasquariello, eigenaar van het gelijknamige bedrijf in het Italiaanse Carapelle. 

Venkel van het bedrijfsmerk

"Dankzij onze geleidelijke oogst hebben we voldoende voorraad om onze bestaande klanten tevreden te stellen, maar momenteel kunnen we onze voorraden niet verder aanvullen", voegt Giovanni toe.

Broccoli

Volgens de ondernemer is er van broccoli momenteel weinig voorraad. De hoge temperaturen in november en het koude weer in januari heeft onvermijdelijk invloed gehad op de oogst en dus de prijzen, die rond de €1,50 euro per kilo liggen. "De situatie is iets beter voor bloemkool en venkel, omdat de laatstgenoemde worden bedekt om ze te beschermen tegen de vorst", zegt Giovanni.

De bloemkool heeft een prijs van €1,00 per kilo en venkel €1,50, ongeacht de maat . "Dit is omdat we een niet volledig rijp product hebben geoogst om onze klanten te kunnen blijven bedienen".

"De venkel wordt voornamelijk verscheept naar Frankrijk, waar we de maten 10, 12-18  en 20 afzetten. We zetten ze ook af binnen de Italiaanse detailhandel en in die van andere Europese landen. Broccoli wordt bijna uitsluitend op de markt gebracht via de Italiaanse groothandelsmarkten."

De venkel wordt beschermd tegen de vorst

Azienda Agricola Pasquariello Giovanni zal aanwezig zijn tijdens Fruit Logistica (Berlijn, 6-8 februari 2019) op het plein dat is toebedeeld aan de regio Apulië (hal 4.2 - Stand B-10). "We zullen onze nieuwigheden met betrekking tot asperges bespreken en we zullen een nieuwe EVO-olielijn van uitstekende kwaliteit presenteren."

Contact:
Giovanni Pasquariello
Cell.: +39 328 9126249
Azienda Agricola Pasquariello Giovanni
C.da trionfo 1
71041 Carapelle (FG)
Email: agricolapasquariello@alice.it
Web: www.agricolapasquariello.it

 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven