Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chowbotics en Bonduelle introduceren saladerobots in Frankrijk

Chowbotics en Bonduelle voegen zich samen onder de merknaam "Cabaletta" voor de afzet in Europa. Dit betekent dat 'Sally the fresh food robot' haar Europese debuut gaat maken.

Nadat de robot in november uitvoerig is getest en goedgekeurd, heeft Bonduelle zich voorgenomen om verschillende robots in te zetten bij hun foodservice outlets. De robots zullen ook worden ingezet in verschillende kantoren bij enkele grote bedrijven in Lille, een business-school en een zelfbedieningsrestaurant.

Het besluit maakt deel uit van de missie van Bonduelle om zowel te innoveren als te diversifiëren. Het bedrijf legt de focus op 'goed leven' met behulp van plantaardig voedsel. Bonduelle producten worden in meer dan 100 landen verkocht en wereldwijd geteeld op meer dan 1.300 km².

"Nadat ik een jaar geleden het Chowbotics kantoor in Silicon Valley had bezocht, wist ik dat Sally de perfecte oplossing zou kunnen zijn voor verschillende uitdagingen van saladebars, waaronder contaminatie van ingrediënten en toegankelijkheid", zegt Bonduelle Group R&D-directeur Patrick Lesueur. "We zijn verheugd om het avontuur met Chowbotics aan te gaan, omdat ze een veelbelovend platform hebben ontwikkeld."

Net als zijn trans-Atlantische neef Sally kan Cabaletta 24/7 salades aanbieden die op maat zijn gemaakt met een combinatie van 20 ingrediënten, evenals voorgeprogrammeerde recepten van menselijke chefs. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om ingrediënten toe te voegen of te verwijderen, het aantal calorieën te finetunen en toegang te krijgen tot complete voedingsgegevens.

Industryeurope.com laat weten dat technologie het risico op door voedsel overgedragen ziekten zal helpen verminderen door ervoor te zorgen dat de ingrediënten hygiënisch en gescheiden bewaard worden. De ingrediënten worden regelmatig bijgevuld en bewaard in de robot, wat het risico op contaminatie aanzienlijk vermindert.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven