Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Svetlana Plotean legt de voordelen van IQF vriezen uit

"Langzaam bevriezen leidt tot significant vochtverlies blauwe bessen vruchtvlees"

Een sector die groeit is de IQF blauwe bes. Dit is een logisch resultaat van de groei van de concurrentie op de versmarkt. Telers verplaatsen hun gewas als gevolg daarvan naar de diepvriesmarkt. Daarom is het volgens Svetlana Plotean van OctoFrost van het grootste belang om nu eersteklas IQF blauwe bessen aan te bieden.

Plotean beweert dat het bevriezen van blauwe bessen niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Een van de moeilijkste aspecten is om te vermijden dat het de schil breekt of vorstschade oploopt. Dit kan gebeuren wanneer de vriestijd te langzaam is of wanneer metalen banden gebruikt worden, wat gebeurt bij conventionele vriesmethoden. "Door de speciale aerodynamica en de unieke platen van onze IQF tunnelvriezer zijn er geen bandsporen op de schil te vinden. Dit helpt om het natuurlijke uiterlijk, de geur, textuur en smaak van onze bessen te behouden, wat leidt tot maximale voordelen voor de verwerker."

"Met de hulp van aanpasbare ventilatorsnelheden creëert de OctoFrost de optimale luchtstroom in elke vrieszone, wat leidt tot een zachte, maar snelle bevriezing van de buitenkant. De buitenkant houdt het vocht binnen en daarom behouden de bessen hun volle en sappige vruchtvlees. In onze video kun je zien hoe goed IQF blauwe bessen bewaard zijn gebleven tijdens het vriesproces. Het gebruik van de OctoFrost IQF tunnel vriezer is de optimale methode om een kwaliteitsproduct af te leveren. Onze tunnelvriezer heeft een innovatief design en vier voordelen: voedingsveiligheid, natuurlijk uiterlijk, hoge opbrengst en energie efficiëntie."

"Met hoge opbrengst bedoelen we het verwerken van meer producten per uur zonder het energieverbruik te verhogen. Dit is mogelijk door de minimale dehydratie met de OctoFrost technology. Tijdens het gebruik van conventionele vriesmethoden gaat een behoorlijke hoeveelheid vocht verloren, wat betekent dat er minder van het product overblijft. Met de OctoFrost technologie wint de opbrengst door minimale dehydratie, wat meer oplevert."

Voor meer informatie:
Svetlana Plotean
OctoFrost
Tel: +46 (0) 7600 600 81
Email: svetlana.plotean@octofrost.com  
www.octofrost.com  


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven