Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe aspergeverwerkingsfabriek in Namibië schept 700 banen

De bouw van de nieuwe aspergeverwerkingsfabriek  in de regio Omusati in Namibië zal naar verwachting in april klaar zijn. Carlos Lertxundi Aretxaga, manager van het Asparagus Agro-Processing Project, heeft dit onlangs bevestigd.  

In juli vorig jaar ging de bouw van start. Volgens Aretxaga zullen in de faciliteit asperges worden verwerkt die geteeld worden in het kader van het Etunda irrigatieproject van dezelfde investeerders en waarmee 60 banen in de regio Etunda zullen worden gecreëerd. 

Hij legt uit dat er in de eerste fase werkgelegenheid is voor zo'n 60 mensen maar dat er in de tweede fase nog eens 400 tot 450 mensen nodig zullen zijn in de verwerkingsfabriek. Naar verwachting zullen de eerste asperges hier in juni/juli van dit jaar verwerkt gaan worden. 

In juli 2017 werd een begin gemaakt met de aspergeteelt in de regio. In december vorig jaar werden de eerste asperges gestoken. Volgens neweralive.na zijn er momenteel 22 mensen uit omliggende dorpen werkzaam op het aspergeteeltbedrijf. 

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven