Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Funghi Funghi start met duurzaam project

Dit voorjaar start Funghi Funghi met hun eerste duurzame project. “Als relatief nieuwe speler in de markt hebben we van meet af aan de behoefte gehad om niet louter met ‘de business als zodanig’ bezig te zijn, maar ook met zaken die ‘ertoe doen’ en die ‘bijdragen’. Naast ‘wens’ is het naar mijn mening ook gewoon je ‘plicht’ om je in te zetten voor onze planeet”, aldus Corné Verboom, eigenaar en trader bij Funghi Funghi.

Duurzaam wensenlijstje
“De afgelopen periode is hard gewerkt om de basis van onze organisatie vorm te geven“, vervolgd Corné. “Het is nu tijd om ons duurzame wensenlijstje op te pakken. Onze ambitie is om dit jaar een grote stap te zetten richting ‘Zero Waste’ en ‘Zero Plastic’.

Zero waste
Corné: “Onze wilde paddenstoelen worden in de Europese bossen met de hand geplukt en daarna gesorteerd. Onze leveranciers - en ook wij - hebben dan ook een stroom van kersverse paddenstoelen die qua vorm of maat niet als kwaliteitsklasse 1 verkocht kunnen worden“. Leon van Basten (Marketing, Communicatie & Gastronomie) vult aan: “De paddenstoelen zijn uitstekend te verwerken in ambachtelijke producten zoals soepen, sauzen, pasta’s, fonds, halffabricaten en andere ‘ready to cook’ componenten”.

Ready to cook
Naast deze ‘zero waste‘-ambitie wil Funghi Funghi met de introductie van deze culinair hoogstaande producten, inspelen op het groeiend tekort aan personeel in de keukens van restaurants. Leon: “Door de producten te ontwikkelen in samenwerking met topchefs, kan een onderscheidend hoog culinair niveau geboden worden. En dat geeft nieuwe mogelijkheden voor restaurants, cateraars en chefs die veel tijd kunnen besparen met deze ready to cook topproducten”.

Kick-off  pilot in Berlijn
Tijdens de komende Fruit Logistica kunnen de bezoekers aan de stand van Funghi Funghi (Hal 3.2 / standnr. A-02) proeven van de eerste reeks culinaire topproducten; een pilot met ambachtelijke ravioli’s, sauzen en een intense fond. Ontwikkeld en live op de stand gekookt, door topchef * Michel Kagenaar.

Voor meer informatie:
Funghi Funghi
Brusselstraat 41
2321 Meer
+32(0)33037380
info@funghifunghi.com
www.funghifunghi.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven