Nieuw verwerkingsbedrijf voor Chili’s grootste kersenexporteur

De productiecapaciteit van dit nieuwe verwerkingsbedrijf ligt op 270.000 kilo kersen per dag en is tot stand gekomen door een Amerikaanse investering van 30 miljoen dollar. De verwerking zal de manipulatie met het fruit verlagen met 50%.

Sinds 1995 is Agrícola Garcés bezig met innovatie op het gebied van verwerking van kersen en om de kinderziektes uit het verwerkingsproces te halen. Deze expertise kunnen ze inzetten binnen het tweede verwerkingsbedrijf en door deze ervaring kunnen zij een moderne verpakkingstechniek implementeren.

Het verwerkingsbedrijf met een investering van 30 miljoen dollar is de modernste van het land. Het bedrijf van 24.000 m2 met atmosfeer gecontroleerde koelcellen heeft een totale productiecapaciteit dat ligt op 270.000 kilo kersen en 180.000 kilo kiwi’s en/of pruimen per dag.

Volgens Hernán Garcés, CEO van Agrícola Garcés is dit bedrijf er gekomen door het combineren van onze jarenlange ervaring en het vooruit denken hoe we fruit zo goed mogelijk kunnen verwerken.

Zoekend naar hogere winstmarges en om de belangrijkste kersenexporteur van het land te worden, heeft Agrícola Garcés besloten om met nieuwe technologieën het verpakken van fruit te automatiseren. Dit proces geeft de mogelijkheid om het rendement en het exporteren naar overzeese landen te verhogen. 
Een onderscheiding als het meest innovatieve fruit bedrijf, uitgereikt door Fedefruta, is de kroon op het werk.

Aangemoedigd door de positieve resultaten werd besloten om dit nieuwe bedrijf neer te zetten in deze zevende regio. Dit vermindert fruitmanipulatie en brengt de verpakkingstijd met 25 % naar beneden, maar blijft de hoge kwaliteit gewaarborgd. 
Agrícola Garcés heeft verpakkingsbedrijven in Philadelphia, Oostkust van de USA, verkoopkantoren in Europa en heeft plannen richting China. Agrícola Garcés exporteert ieder seizoen meer dan 5.700.000 dozen fruit door eigen productie en samenwerking met meer dan 200 telers.
Dit project geeft vast werk aan 200 mannen en vrouwen met een uitloop naar 600 mensen gedurende het seizoen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.