Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaanse La Abuela Carmen zet € 20 mln zwarte knoflook om

Córdoba is met een areaal van 2.600 hectare de leidende provincie in de knoflookteelt in Andalusië. De provincie is goed voor 40 procent van het totale areaal van de regio, dat iets meer dan 5.400 hectare beslaat. In deze provincie, in Montalbán, werd 40 jaar geleden La Abuela Carmen opgericht, een familiebedrijf dat koos voor vernieuwing met de introductie van zwarte knoflook. Het werd een succesvol product dat inmiddels naar de vijf continenten wordt geëxporteerd en op basis waarvan het bedrijf in omvang is toegenomen.

"Het bedrijf heeft zich buitengewoon goed ontwikkeld: van een klein bedrijf met een zeer bescheiden hoofdkantoor zijn we uitgegroeid tot een groot bedrijf met meer dan 30.000 vierkante meter aan faciliteiten en moderne installaties, afgestemd op deze tijd", vertelt Manuel Vaquero, uitvoerend directeur en CEO van La Abuela Carmen.

Ongeveer dertig jaar geleden begon China zijn knoflookteelt te intensiveren en slaagde het land erin de leidende producent op wereldniveau te worden: goed voor 80% van de wereldwijde teelt. Deze situatie, die zeer lage prijzen tot gevolg had, maakte het moeilijker voor exporteurs in andere landen. Als reactie op deze situatie bracht La Abuela Carmen haar reeds beroemde zwarte knoflook op de markt. Dit product, dat wordt onderworpen aan speciale rijpingsprocessen die de knoflook zoet en geurloos maken, heeft zelfs de meest veeleisende fijnproevers weten te fascineren.

Oorspronkelijk ging het om een gastronomisch product dat vooral in de haute cuisine werd gebruikt, maar in de afgelopen jaren is de consumptie uitgebreid en wordt de zwarte knoflook van La Abuela Carmen al verkocht in de meeste supermarkten.

De afzet blijft jaar op jaar groeien en het bedrijf sloot 2018 af met een omzet van rond de 20 miljoen euro, een cijfer dat ze dit seizoen verwachten te overtreffen.

Het grootste deel van de zwarte knoflook van dit bedrijf wordt op de nationale markt afgezet. Van de traditionele knoflook wordt echter 80% geëxporteerd. Het bedrijf exporteert met name naar EU-landen, maar het product wordt ook afgezet op  andere markten, zoals de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Australië, Noord-Afrika en Japan.

La Abuela Carmen neemt inmiddels een leidende positie in in de sector. Het bedrijf blijft gericht op innovatie en werkt samen met universiteiten aan onderzoeksprojecten voor het ontwikkelen van nieuwe producten die in de komende jaren op de markt gebracht zullen worden.

 

Bron: eleconomista.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven