Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Italiaanse citrussector moet kwaliteit leveren, anders liggen we eruit"

Ondanks de schade die de jonge planten door de stortregens eind oktober hebben opgelopen, ging de Siciliaanse citrusteelt van 2018 als een zeer goed jaar de boeken in dankzij een snel herstel.

Het nieuwe jaar belooft voor Oranfrizer een goed jaar te worden. Vanaf mei worden er nieuwe rassen op de markt gebracht uit Siciliƫ.

Het betreft de bloedsinaasappelen Tarocco Nocellare, Tarocco Tapi, Tarocco Ippolito, Tarocco Lempso, Tarocco Sciara, Tarocco Meli en Tarocco Sant'Alfio.

De biodiversiteit van de Tarocco bloedsinaasappel wordt nog steeds gewaardeerd door de telers op SiciliĆ«: elke nieuw ras maakt het mogelijk om het seizoen van bloedsinaasappelen te verlengen. Er zijn ook andere  bloedsinaasappelrassen op de markt, zoals Moro en Sanguinello, evenals de gele sinaasappels Naveline en Washington Navel. Het seizoen sluit af met de rassen Valencia en Lane Late.

Deze sector is het vlaggenschip van de Italiaanse fruitteelt.

"De Italiaanse fruitteelt moet kwaliteit kunnen bieden anders lopen we het risico om onszelf tekort te doen. Onze productiekosten zijn namelijk veel hoger in vergelijking met die van andere mediterrane landen", zegt Salvo Laudani, marketing manager bij Oranfrizer (foto hiernaast).

"We hebben geen keus: of we bieden citrus van een hoge kwaliteit dat in staat is om op te vallen en gemakkelijk herkenbaar is voor de klanten of het is gedaan. We moeten beginnen met een gekwalificeerde teelt van ons citrus. Dat kan worden bereikt door belangrijke investeringen om de Tristeza-viruskwestie op te lossen, maar helaas vermindert dit fenomeen de doelstelling en de marketingkwaliteit van onze sinaasappelen jaar op jaar."

"Daarom kan deze uitdaging alleen worden overwonnen door investeringen in nieuwe roodoranje bloedrassen, vooral Tarocco, omdat ze ons in staat stellen om ons schema te verlengen. Met de nieuwe rassen kunnen we grotere hoeveelheden langer op de markt brengen. Dit is ook te danken aan de nieuwe onderstammen die resistent zijn tegen de meest voorkomende plantenziekten. De kwaliteit is dus belangrijk, maar ook onderzoek naar nieuwe markten. We moeten in staat zijn om voldoende volumes te leveren", zegt Laudani.

Oranfrizer zal aanwezig zijn tijdens Fruit Logistica in Berlijn, in Hal 2.2 met Stand A05.

Contact:
Oranfrizer Srl
C.da Gagliola S.P. 28/I Km. 1,300 
95048 Scordia (CT)
Tel.: +39 0957937111
Fax: +39 0957937192
Email: oranfrizer@oranfrizer.it
Web: www.oranfrizer.it

 

 

Publicatiedatum: