Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We moeten terugkeren naar het overbrengen van de smaak en gezondheid van tomaten aan de consument"

"Hoewel het afgelopen jaar is geëindigd met een plus van 4% vergeleken met de hoeveelheden van het voorgaande jaar, begon 2019 met een golf van slecht weer die 20% van onze tomatenoogst beschadigde." Dat zegt Vittorio Gona, president en verkoopmanager van telersorganisatie Alba Bio in het Siciliaanse Marina di Ragusa.

Vittorio Gona

"Onze kassen zijn hypermodern, dus we hadden geen problemen. Dat was wel anders voor de teelt in de volle grond, die werd getroffen door nachtvorst begin het jaar. Er is sprake van relatief kleine schade die we hopen te herstellen tijdens dit seizoen. Uiteraard zullen er op de korte en middellange termijn gevolgen zijn voor de prijzen vanwege de langzame rijping, maar voor de komende 9 maanden voorzien we geen enkel probleem. Integendeel, de oogst lijkt redelijk goed te zijn", zegt Gona.

"Wat ons troost, is dat we onze klanten een continuïteit van de levering kunnen bieden. Daarom is het belangrijk om telers steeds meer bij elkaar te brengen om het hoofd te bieden aan de groeiende vraag", zegt Gona.

In overeenstemming met de rechten en wettelijke plichten van telersorganisatie volgt president Gona al jarenlang een concrete strategie van marketing, promotie en communicatie. Telersorganisatie Alba Bio investeert onder meer in publicaties in gespecialiseerde tijdschriften en in regelmatig aanwezig op belangrijke handelsbeurzen zoals Fruit Logistica. Alba Bio zal in Berlijn aanwezig zijn met een eigen stand in het Sicilië paviljoen (hal 4.2 - St. D2).

"We staan al jaren op de beurs in Berlijn. Fruit Logistica is een geconsolideerde referentie om onze historische klantenkring te ontmoeten. En natuurlijk is er de mogelijkheid om nieuwe spelers in de sector, waar vaak toekomstige partnerschappen uit voortkomen", zegt Gona.

"De onderwerpen die we dit jaar naar de beurs brengen zullen betrekking hebben op onze geavanceerde teeltmethoden waarmee we actuele onderwerpen belichten, zoals kwaliteit, bewaring en sappigheid van onze producten. We moeten terugkeren naar de smaak die, samen met de gezondheid, aan de consument moet worden overgebracht", zegt de verkoopmanager.

Contact:
O.P. Coop. Alba Bio
Cda Ferranta, SN
97010 Marina di Ragusa (RG) - Italy 
Tel.1: +39 932 239003
Tel.2: +39 3357856242 (Commerciale)
Fax: +39 932 616014
Email: info@gruppoalbabio.it
Web: www.gruppoalbabio.it

Publicatiedatum: