Europese markt ontvankelijk voor Puerto Ricaanse mango's

Het duurt nog een paar maanden voordat in Puerto Rico het mangoseizoen van start gaat. Telers laten nu al weten dat de aankomende oogst er veelbelovend uitziet. In 2017 werden mango- en overige fruittelers zwaar getroffen door orkaan Maria. Het goede nieuws is echter dat de sector weer opgekrabbeld is en dat er voor het seizoen 2019 een goede mango-oogst verwacht wordt. 

"Ons seizoen voor verse mango's loopt van half april tot eind juli. Van september tot maart telen we ook groene mango's," vertelt Eileen Rodriguez van MS Mango in Puerto Rico. "Velen zullen wel weten dat Puerto Rico in september 2017 werd getroffen door orkaan Maria, waardoor veel van onze gewassen werden verwoest. We hebben hard gewerkt om onze productie weer op het oude niveau te brengen. Onze boomgaarden zien er geweldig uit en we verwachten grote hoeveelheden mango's van goede kwaliteit!"

Europese markt belangrijk voor Puerto Rico
Ondanks het feit dat Puerto Rico Amerikaans grondgebied is, zijn vrijwel alle mango's, die op het eiland geteeld worden, bestemd voor de Europese markt. Telers laten weten dat er bijna niet te concurreren valt met andere Latijns-Amerikaanse telers die hun mango's veelal over land naar Noord-Amerika kunnen verladen. Daarnaast merken telers dat er in Europa een voorkeur voor het ras Keitt bestaat en dit ras wordt in Puerto Rico nu juist het meest geteeld. 

"Hoewel we een eersteklas product kunnen leveren, importeert Noord-Amerika de meeste van haar mango's uit Mexico, Midden- en Zuid-Amerika,", vervolgt Rodriguez. "Het fruit wordt over land vervoerd en de kosten hiervan zijn lager. Mango's uit Mexico zijn in dit opzicht dus een logische keuze. Een andere reden dat Europa onze voornaamste exportbestemming is, is omdat onze productie met name uit Keitt bestaat en dit ras is veruit favoriet op de Europese markt. Ons fruit beantwoordt dus aan de smaakvoorkeur in deze regio."

Rodriguez voegt eraan toe dat MS Mango samenwerkt met een aantal bedrijven voor het verladen van haar mango's naar Europa, waarbij Rotterdam in de meeste gevallen de voornaamste aankomsthaven is. "We laten onze mango's door verschillende verladers vervoeren, afhankelijk van de transittijd," vertelt ze. "We werken met Dole, Geest Line en CMA-CGM om onze mango's naar Duitsland, Engeland en Nederland te exporteren. Momenteel zijn we ook in onderhandeling met een paar andere West-Europese landen."

Deelname aan Fruit Logistica
Bezoekers van de Fruit Logistica vakbeurs in Berlijn krijgen de kans om kennis te maken met Puerto Ricaanse mango's en meer te weten te komen over het programma van MS Mango in Europa. Het bedrijf zal aanwezig zijn in de stand van de Southern United States Trade Association. 

"We zijn te vinden in het SUSTA-Paviljoen, hal 23, stand A-10," vertelt  Rodriguez. "We heten bezoekers van harte welkom in onze stand waar ons team klaarstaat om uitleg te geven over ons mangoprogramma. Tevens presenteren wij hier ons fruit en enkele bijzondere souvenirs. Bovendien kunnen bezoekers heerlijke gerechten proeven waarin onze mango's verwerkt zijn."

"Puerto Ricaanse mango's zijn van topkwaliteit. We streven ernaar de Europese markt fruit van uitmuntende kwaliteit te leveren met de beste smaak en kwaliteit die de Caraïben te bieden hebben. Kom langs in onze stand en ervaar de heerlijke smaak van onze mango's  zelf."


Voor meer informatie:
Eileen Rodríguez Scheman
MS Mango 
Ph: +1 (787) 672-9624
eileen@ganedenfarm.com
www.gomangopr.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven