Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Duizenden Grieken profiteren van verhoging minimumloon

De Griekse regering onder leiding van premier Tsipras gaat het minimumloon met 11% verhogen en schaft het minimumjeugdloon af. 

Het nieuwe minimumloon bedraagt €650 en zal vanaf 1 februari ingaan voor werknemers van alle leeftijden. Hiermee komt het minimumjeugdloon, dat momenteel geldt voor werknemers tot 25 jaar, te vervallen.  

Volgens premier Tsipras zullen zo'n 600.000 Grieken van deze twee maatregelen gaan profiteren, terwijl nog eens 280.000 werknemers er indirect voordeel van zullen hebben omdat naast de verhoging ook 20 andere voorzieningen die verbonden zijn aan het minimuminkomen zullen worden verhoogd. 

Het land, dat in augustus de derde internationale 'reddingsactie' te boven kwam en waar dit jaar landelijke verkiezingen plaatsvinden, heeft beloofd om een aantal van de impopulaire hervormingen die het tijdens de crisis heeft ingevoerd terug te draaien. 

De website devdiscourse.com, bericht dat het minimumloon in 2012 met 22% werd verlaagd naar €586. Werknemers onder de 25 jaar moesten zelfs nog meer inleveren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven