Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

meer dan 75.000 professionals uit 130 landen verwacht

Nog één week te gaan: Wat is er nieuw op Fruit Logistica?

Duizenden mensen maken zich op voor hun reis naar Berlijn, waar van 6 tot 8 februari 2019 de vakbeurs Fruit Logistica plaats zal vinden. De voorbereiding van het evenement zelf vergt ook de nodige inspanningen en het wordt tijd om alvast een tipje van de sluier op te lichten van wat bezoekers van deze grootste vakbeurs van het jaar kunnen verwachten. 

Ieder jaar weer keren ruim 3.000 exposanten uit 90 verschillende landen terug naar Fruit Logistica. Madlen Miserius, senior product manager bij Fruit Logistica, verwacht dat er naast vertrouwde bezoekers dit jaar ook veel nieuwe gezichten te zien zullen zijn: "Hoewel we ontzettend trots zijn op het feit dat we al vele jaren  dezelfde trouwe klanten mogen begroeten, zijn we ook blij om nieuwe exposanten in Berlijn te kunnen verwelkomen. Dit geldt bijvoorbeeld voor Armenië, dat voor het eerst met een paviljoen aanwezig is. Daarnaast hebben we ook aan aantal spannende nieuwe elementen in petto, zowel voor bezoekers als exposanten. In Hall 9 hebben we niet alleen een nieuwe expositieruimte met eigen ingang toegevoegd maar hebben we ook de afdeling Machinery & Technology uitgebreid, die de laatste jaren steeds belangrijker is geworden. Hall 9 zal op vrijdag 8 februari ook de locatie zijn voor ons eerste Start-up Day event."

De Start-up Day is een nieuw element op de vakbeurs en werd ontwikkeld als een uniek toekomstgericht platform voor de sector. "Het idee hierachter is om innovatie in de gehele waardeketen aan te jagen. Als grootste vakbeurs voor de wereldwijde AGF-sector, is Fruit Logistica de perfecte locatie omdat alle grote spelers uit de sector hier samenkomen. Start-up Day is gericht op visionaire onderwerpen zoals digitaal telen, ag-tech en ketenbeheer. Op vrijdag zal Hall 9 getransformeerd worden tot een netwerk 'hub' voor start-ups en gevestigde ondernemingen uit de gehele sector," vertelt Miserius. "Om maar een voorbeeld te geven: "De vooruitgang op het gebied van digitale transformatie wordt benut door de Nederlandse ag-tech start-up PATS Indoor Drone Solutions. Kleine drones schakelen autonoom vliegende insecten en plaagdieren uit. Dankzij deze oplossing kunnen schadelijke insecten, zoals motten, worden gedetecteerd en bestreden. Hiermee wordt verdere verspreiding voorkomen, hoeven er minder (biologische) gewasbeschermingsmiddelen te worden toegepast en kost gewasbescherming bovendien minder tijd. Een ander hoogtepunt is het Start-up Stage, waar 20 start-ups hun businessmodellen zullen presenteren en uitleg zullen geven over nieuwe technologieën en hun toekomstvisie op de sector."

Volgens Miserius worden er op Fruit Logistica 2019 meer dan 75.000 professionals uit ruim 130 verschillende landen verwacht: "Onze bezoekers van over de hele wereld behoren tot de belangrijkste besluitvormers uit de sector. Drie op de vier bezoekers bekleden hoge managementfuncties binnen hun bedrijven. 85% van de bezoekers is betrokken bij de inkoop en het besluitvormingsproces voor de inkoop. We hopen dan ook voor onze klanten dat er een recordaantal zakendeals zal worden gesloten."

Hoewel de vakbeurs Fruit Logistica meer concurrentie lijkt te krijgen, hoeft dit niet altijd nadelig te zijn: "Concurrentie dwingt ons innovatief en creatief te blijven. Fruit Logistica is het belangrijkste evenement voor de AGF-sector en is voor veel spelers binnen deze sector een belangrijk en vast ritueel geworden. Bedrijven die de hele waardeketen vertegenwoordigen, ontmoeten elkaar in Berlijn, van zaadveredelaar tot retailer. De grootste nadruk ligt echter op de telers, handelaren en afnemers," aldus Miserius. "De voornaamste elementen voor succes zijn eigenlijk heel eenvoudig. We zorgen ervoor dat we de wereldwijde AGF-sector de beste zakelijke mogelijkheden, innovaties en informatie bieden zodat ze hier terug willen komen om zaken te doen, hun nieuwe producten te presenteren en alles over de sector te weten te komen."

In het Holland-paviljoen hebben in de loop der jaren steeds meer Nederlandse tuinbouwtoeleveranciers hun opwachting gemaakt. Miserius wil niet hoeven kiezen tussen de focus op handel of teelt. "We zijn van mening dat de twee met elkaar verbonden zijn en we verwachten dat beide zullen groeien. We zijn ons ervan bewust dat de glastuinbouwsector over een groot innovatief vermogen beschikt en dit is terug te zien op Fruit Logistica. Vandaar dat wij deze sector aan bod laten komen in het Future Lab en Fresh Produce Forum. Kastechnologie uit Nederland is de laatste 100 jaar wereldwijd toonaangevend geweest. Nieuwe technologieën, waaronder LED en robots, ontwikkelen zich in hoog tempo."

Volgens Miserius is ook de groeiende online-retail een interessante sector om in de gaten te houden. "De AGF-inkopers van online retailers zijn inmiddels belangrijke partners van de op Fruit Logistica aanwezige telers, exporteurs, importeurs en distributeurs geworden. Informatie speelt ook een steeds belangrijkere rol voor deelnemers aan Fruit Logistica. In het Fruit Logistica Trend Report 2018 werd verslag gedaan van de opkomst van de online retail en de gevolgen hiervan voor de winstgevendheid van fysieke winkels. Het rapport onderzocht de impact die de online retail mogelijk zou kunnen hebben als haar marktaandeel in de AGF-sector aanzienlijk zou groeien. Het  Fruit Logistica Trend Report 2019 onderzoekt de rol van verse AGF in de retailsector. 'Surprises in Store' biedt nieuwe inzichten in de factoren die van invloed zijn op de consumentenvraag."

Fruit Logistica heeft intellectuele sprekers altijd een podium geboden om hun visie, ervaring en kennis met anderen te delen. Deze sprekers zijn een belangrijk onderdeel van dit evenement," vervolgt Miserius: "Kennis en expertise vormen de beste basis voor een solide bedrijfsplan en goede beslissingen in een steeds complexere omgeving. Ik beveel het uitgebreide ondersteunende Fruit Logistica programma dan ook ten zeerste aan aan iedereen die geïnteresseerd is in innovatieve oplossingen en actuele trends. Een volledig programma-overzicht is beschikbaar via de link Events op de website van Fruit Logistica. Alle sprekers zijn van topniveau. Er is nog een andere evenement waar ik graag de aandacht op wil vestigen en dat haar première zal beleven tijdens deze editie van Fruit Logistica en dat is het Global Women's Network, dat op 8 februari van 10.00 tot 11.30 plaats zal vinden in Hall 6.3. Drie gedreven vrouwen uit de sector, Vianiane Schappo, Monica Bratuti en Julie Escobar, hebben hun 25 jaar aan ervaring gebundeld om het eerste netwerkevent voor vrouwen in de AGF-sector tijdens deze editie Fruit Logistica te organiseren. Tijdens dit evenement zullen onder meer Linda Carobbi uit Italië, Jenny Du, uit de Verenigde Staten en Ebby Loo uit Maleisië acte de présence geven." 

Voor meer informatie:
Susanne Tschenisch 
Global PR Manager 
Fruit Logistica
Tel: +49 (0)30-3038 2295
Email: tschenisch@messe-berlin.de  
www.fruitlogistica.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven