Ine Potting, Scherpenhuizen:

"Stabiele avocadoprijzen en weinig paniek op de markt"

Tholen - Afgelopen zomer daalden de avocadoprijzen tot een dieptepunt. "Iedereen denkt dat avocado's het groene goud zijn - en dat zijn ze in mijn optiek ook - maar je moet het product wel snappen", reageert Ine Potting van Scherpenhuizen. "Afgelopen zomer dachten te veel mensen aan de productiekant een graantje van de markt mee te pikken en samen met een aantal importeurs zonder klanten, resulteerde dit in deze lage prijzen."

Een herhaling van deze situatie hoeft volgens de importeur dit jaar niet opnieuw plaats te vinden. "De markt kan een groter aanbod best aan als de volumes maar gespreid komen en niet allemaal in één keer. Over het algemeen zie ik de vraag op de avocadomarkt nog altijd toenemen en is die groter dan het aanbod."

Ook momenteel is de vraag op de avocadomarkt goed. "Alleen in Frankrijk zie ik de nodige druk op de markt, maar de afzet richting de overige Europese landen verloopt redelijk goed. De prijzen zijn stabiel en liggen op een prima niveau voor de tijd van het jaar. Er is weinig paniek op de markt. Traditiegetrouw is de aanvoer in februari en maart altijd een stuk lager als origines als Spanje, Israël, Chili en Colombia aflopen, maar inmiddels zijn ook de eerste aankomsten uit Peru al gearriveerd."

Het prijsniveau in de 4kg van de dikke maten (12-14) ligt momenteel rond de 11 euro, de 16-18 sortering wordt eveneens rond de 10,50-11 euro verkocht, de verkoopprijs van de 20'ers ligt rond de 10,50 en van de 22- en 24-sortering rond de 9,50-10 euro. De kleinere maten (10kg) worden voor 18 euro verkocht. "Kwalitatief ziet het product er prima uit. Waarschijnlijk zal er tijdens de beurs weinig handel plaatsvinden, waardoor er wellicht her en der wat kleine voorraden ontstaan, maar als je goede programma's hebt, zal de handel goed doorlopen", besluit Ine.

Voor meer informatie:
Ine Potting
Scherpenhuizen
Mob: 06-10064341
i.potting@scherpenhuizen.nl 
www.scherpenhuizen.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven