Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Meer vraag naar Chinese uien vanuit Europa

“In 2018 was de Europese uienoogst door de extreme weersomstandigheden fors afgenomen en met name in Nederland, dat als het belangrijkste teeltgebied voor uien geldt. Hierdoor konden Europese telers niet meer tegemoet komen aan de vraag. Europese handelaren moesten hierdoor uitwijken naar de import van Chinese uien. Dit heeft gezorgd voor meer mogelijkheden van Chinese uienexporteurs", zegt Amy Chen van Jining Pengjie Trading Co.

“Sinds vorig jaar zijn onze prijzen voor de uienexport naar Europa toegenomen. De huidige prijs is nog steeds hoog. Ook is het volume van de export een stuk hoger dan in dezelfde periode van het jaar ervoor. Dit is met name goed te zien bij de export naar Nederland."  

“Naast uien exporteren we ook een aantal andere AGF-producten naar Australië, Canada, het Midden-Oosten en andere markten. De export naar Europa komt voor het grootste deel neer op uien, knoflook en gember. De gemberexport is over het algemeen stabiel, net als het aanbod. Dit is in tegenstelling tot de export van knoflook. De vraag vanuit het buitenland naar knoflook is afgenomen. Sommige buitenlandse importeurs richten zich qua knoflook op landen als Mexico, Spanje en Argentinië, omdat hier lagere prijzen worden gehanteerd. Dit heeft echter niet al te veel problemen voor ons veroorzaakt. De knoflook die niet kon worden geëxporteerd kon direct worden geleverd aan de markt van China zelf."  

“We zijn een grootschaliger teler en exporteur van landbouwproducten. We hebben onze eigen pakstations en faciliteiten voor koelbewaring. Onze voornaamste producten zijn groente, fruit, gedroogde groente en noten.”

"Naast onze eigen faciliteiten werken we ook samen met andere bedrijven, die goed georganiseerd en opgeleid zijn. We weten goed hoe we temperatuur, vochtigheid en ventilatie onder controle moeten houden met betrekking tot de verschillende weersomstandigheden en seizoenen. Hierdoor kunnen we altijd goede kwaliteit aan onze klanten leveren."

"We hebben behoorlijk wat ervaring binnen de export en hebben een goede reputatie onder onze klanten opgebouwd. Door onnodige factoren binnen de leveringsketen te omzeilen kunnen we de beste kwaliteit, service en prijzen garanderen."

“We hebben interesse in het aangaan van zakenrelaties voor op de lange termijn. We zijn aanwezig op Fruit Logistica in Berlijn, waar we te vinden zijn in hal 6.2 bij stand D-06g.”

Amy Chen
Jining Pengjie Trading Co., Ltd.
Website:  http://www.newsilkroadfood.com/     
Mobiel: 0086-18853730599
Vaste telefoon: 0086-537-2339511
Fax: 0086-537-2339611
Email: admin@newsilkroadfood.com 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven