Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jack Ma, oprichter Alibaba

"Technologie kan leiden tot de Derde Wereldoorlog"

Alibaba-oprichter Jack Ma waarschuwt dat technologie een Derde Wereldoorlog kan veroorzaken. Hij wijst erop dat de geschiedenis heeft aangetoond dat technologische vooruitgang de voornaamste oorzaak is van conflicten in de wereld. 

"De Eerste Wereldoorlog werd uitgelokt door de eerste technologische revolutie," vertelde hij tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. "De tweede technologische revolutie veroorzaakte de Tweede Wereldoorlog en nu maken we de derde technologische revolutie door," voegde Ma eraan toe. 

Het is niet voor het eerst dat de zakenman hiervoor waarschuwt. In 2017 deed hij een vergelijkbare uitspraak door te zeggen dat de ontwikkelingen op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie mogelijk zullen leiden tot het uitbreken van de Derde Wereldoorlog.

Volgens cnbc.com heeft ook tech-miljonair Elon Musk dezelfde onheilspellende uitspraak gedaan. De Tesla-directeur zei vorig jaar dat de onderlinge strijd tussen regeringen om voorop te lopen met kunstmatige intelligentie wellicht zal leiden tot een Derde Wereldoorlog. Ma benadrukte het grote belang van onderwijs "dat ervoor kan zorgen dat jonge mensen dingen kunnen die machines niet kunnen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven