Asda voegt vitamine D-paddenstoelen aan schap toe

Nu mensen risico lopen in een winterdepressie terecht te komen, biedt Asda met de introductie van vitamine D-paddenstoelen een product om aan je dagelijkse dosis zonneschijn te komen.

De met vitamine D verrijkte paddenstoelen worden door Monaghan Mushrooms gekweekt. Een op de vijf volwassenen hebben een vitamine D-tekort. Met een portie van slechts 4-5 paddenstoelen kunnen zij 100 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid innemen. Hierdoor kunnen zij ondanks het gebrek aan zonlicht aan hun dagelijkse dosis vitamine D komen.

De vitamine D is te vinden in Asda's Chestnut Mushrooms die gekweekt zijn in temperatuur gecontroleerde tunnels en gestimuleerd door Uv-verlichting om natuurlijk zonlicht na te bootsen. Deze paddenstoelen krijgen een zorgvuldig afgemeten hoeveelheid helder licht, wat een chemische reactie in het vlees van de paddenstoel teweegbrengt die Vitamine D produceert.

Andrew Shanks, Asda champignonkweker, liet aan Farmweek.com weten: "Na een paar koude, donkere wintermaanden is iedereen klaar voor een beetje zonneschijn in ons leven om ons over de januariblues heen te helpen. Het doel van de introductie van onze vitamine D-champignons is dat klanten met een vitaminetekort zoveel mogelijk uit hun paddenstoelen halen - een portie van 100 gram aardse champignons bevat immers de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven