Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rik Decadt, REO Veiling

“Wellicht zijn de preitelers vorig jaar nog niet vergeten”

Tholen – Na de crisis van begin vorig jaar loopt het dit jaar goed op de preimarkt. “Er is voldoende aanbod, maar niet te veel en dat doet de prijzen goed. De prijzen lagen maandagmorgen tussen de 65 en 70 cent per kilo en vorige week tussen de 70 en 75 cent de kilo. Als we kijken naar de prijzen van vorig jaar rond deze tijd, lagen die meer dan de helft lager”, vertelt Rik Decadt van REO Veiling.

“Voor volgende week verwachten we wel een lichte daling in de aanvoer van prei. Na de sneeuwval en de dooi is het land nat en is het rooien wat lastig”, aldus Rik. “De afgelopen periode heeft de vraag echt gepiekt. Zeker als het winters weer is buiten stijgt de consumptie. De afgelopen weken is de vraag zowel in België als Europa hoog geweest. Net als in België heeft heel Europa last van tekorten in prei als gevolg van de droogte van vorige zomer.”

Vorig preiseizoen heeft in tegenstelling tot dit seizoen een heel groeizaam najaar gehad met top producties en nergens tekorten. Dit heeft geleid tot catastrofale eerste twee maanden van het jaar. “Het prei-areaal is dit jaar iets minder dan vorig jaar. De verwachting is dat het voorlopig stabiel zal blijven. Wellicht zijn de preitelers het vorige seizoen nog niet vergeten en planten ze niet veel bij, maar dat moeten we afwachten”, besluit Rik.

Voor meer informatie:
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
8800 Roeselare, België
Tel: +32 (0)51 231 211
Fax: +32 (0)51 231 289
info@reo.be  
www.reo-veiling.be