Israëlische steenfruitinnovaties

Het Israëlische familiebedrijf Ben Dor Fruits concentreert zich op de ontwikkeling en verbetering van zomerfruitrassen. Ido Ben: "Elk jaar ontwikkelen we nieuwe cultivars om te voldoen aan de veranderende teelt- en marktcondities en om vooruit te lopen op de rassen die al op de markt zijn. We houden rekening met telers en streven naar een steeds betere kwaliteit. Daarnaast investeren we in het ontwikkelen van nieuwe producten."

Tijdens de komende beurs in Berlijn zal Ben Dor fruit uit z'n ontwikkelingsprogramma meenemen, waaronder pruimen, abrikozen, nectarines en peren. Ook neemt Ben Dor nieuwe producten met speciale smaken, texturen en uiterlijk mee zoals: 

  • Watermeloenpruim, die groen aan de buitenkant en rood aan de binnenkant is en een geweldige smaak heeft en jaarrond geleverd kan worden
  • Gekleurde abrikozen in zwart, gespikkeld, gestreept, paars, wit en oranje
  • Super zoete abrikozen, aromacot genaamd, met een speciaal aroma en uitzonderlijke smaak. Uniek eraan is dat 20-25% ervan bestaat uit suiker
  • Granaatappelpruim met z'n speciale kleur, zwart aan de buitenkant en dieprood van binnen.

Het klapstuk van de innovatieve ontwikkelingen van Ben Dor is de Eden peer die resistent is tegen ziektes als bacterievuur en in alle klimaten geteeld kan worden. Naast het veredelen van steenfruit exporteert Ben Dor al 32 jaar lang steenfruit naar grote retailketens in Europa en vooral in Engeland. 

Bron: israelagri.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven