Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Christiaan van der Goes, GreenGoose:

"Zoete aardappelen worden alleen maar schaarser"

Tholen - "De orkaan en aanhoudende regenval hebben gezorgd voor een behoorlijk volumeverlies van zoete aardappelen in North Carolina (VS) . "Dat zien we zeker terug. Veel leveranciers kunnen niet exporteren omdat het volume er niet is of omdat de houdbaarheid van het product niet voldoende is. Daarnaast is er lokaal ook veel vraag", vertelt Christiaan van der Goes van GreenGoose.

Dit resulteert momenteel in verkoopprijzen die op een niveau tussen de 1,20 en 1,40 euro per kilo liggen. "Serieus geld. En een stuk hoger prijsniveau dan de afgelopen twee jaar, toen de prijsvorming overigens ook wel opvallend mager was", constateert Christiaan. "En de komende tijd zal het alleen maar moeilijker worden, omdat veel leveranciers zullen afvallen omdat ze de kwaliteit niet kunnen waarborgen. De prijs zal dus alleen maar stijgen, wellicht krijgt de zoete aardappel hierdoor weer zijn exclusieve status terug."

Daarbij zijn de alternatieven volgens hem beperkt. "Bijna alle landen in Europa, inclusief Nederland, zijn aan de slag gegaan met de teelt van zoete aardappelen. Die teelt ontwikkelt zich wel, maar heeft nog niet het kwaliteitsniveau en de bewaarbaarheid van het Amerikaanse product. Honduras is nu wel op de markt, maar stuurt nog mondjesmaat product af en Spanje gaat richting het einde van het seizoen en zal de komende tijd meer lokaal product afzetten", verwacht Christiaan.

Voor meer informatie:
Christiaan van der Goes
GreenGoose BV
Mobile: +31648264074
christiaan@greengoose.nl
www.greengoose.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven