Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christiaan van der Goes, GreenGoose:

"Zoete aardappelen worden alleen maar schaarser"

Tholen - "De orkaan en aanhoudende regenval hebben gezorgd voor een behoorlijk volumeverlies van zoete aardappelen in North Carolina (VS) . "Dat zien we zeker terug. Veel leveranciers kunnen niet exporteren omdat het volume er niet is of omdat de houdbaarheid van het product niet voldoende is. Daarnaast is er lokaal ook veel vraag", vertelt Christiaan van der Goes van GreenGoose.

Dit resulteert momenteel in verkoopprijzen die op een niveau tussen de 1,20 en 1,40 euro per kilo liggen. "Serieus geld. En een stuk hoger prijsniveau dan de afgelopen twee jaar, toen de prijsvorming overigens ook wel opvallend mager was", constateert Christiaan. "En de komende tijd zal het alleen maar moeilijker worden, omdat veel leveranciers zullen afvallen omdat ze de kwaliteit niet kunnen waarborgen. De prijs zal dus alleen maar stijgen, wellicht krijgt de zoete aardappel hierdoor weer zijn exclusieve status terug."

Daarbij zijn de alternatieven volgens hem beperkt. "Bijna alle landen in Europa, inclusief Nederland, zijn aan de slag gegaan met de teelt van zoete aardappelen. Die teelt ontwikkelt zich wel, maar heeft nog niet het kwaliteitsniveau en de bewaarbaarheid van het Amerikaanse product. Honduras is nu wel op de markt, maar stuurt nog mondjesmaat product af en Spanje gaat richting het einde van het seizoen en zal de komende tijd meer lokaal product afzetten", verwacht Christiaan.

Voor meer informatie:
Christiaan van der Goes
GreenGoose BV
Mobile: +31648264074
christiaan@greengoose.nl
www.greengoose.nl