Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste komkommers van 2019 verkocht bij BelOrta

BelOrta verkocht vandaag de eerste komkommers van het nieuwe seizoen. De komkommerproducenten van BelOrta doen er alles aan om ook het komende seizoen komkommers van de beste Flandria-kwaliteit te produceren voor consumenten over heel Europa.


Wim Joosen (Tuinderij Joosen ) en Bruno Vuerinckx (BelOrta)

Meer dan 125 miljoen stuks komkommers geveild in 2018
De eerste BelOrta komkommers van 2019 werden vanmorgen op de klok verkocht. Deze werden aangevoerd door Tuinderij Joosen uit Brecht en aangekocht door Michiels Gebroeders voor een prijs van € 0,44 per stuk. In 2018 werden meer dan 125 miljoen stuks komkommer verkocht, een lichte daling ten opzichte van 2017. De beteelde oppervlakte voor het seizoen 2019 (195 ha) ligt dan weer iets hoger (+4%) dan in 2018. De komkommers zijn één van de topproducten bij BelOrta, binnen de top tien van groenten nemen ze de tweede plaats in.

BelOrta komkommers jaarrond verkrijgbaar dankzij belichte teelt
Komkommers zijn bij BelOrta jaarrond verkrijgbaar – ook tijdens de wintermaanden – en dat dankzij de belichte teelt. De aanvoerpieken situeren zich traditioneel vanaf maart/april tot augustus. BelOrta-komkommers worden duurzaam en milieuvriendelijk geteeld volgens de Flandria-normen.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver
T +32 (0)15 565 331
info@belorta.be 
www.belorta.be 

Publicatiedatum: