Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

In gesprek met Nicolas Paille van Coop de Noirmoutier

De vroege aardappelen van Noirmoutier krijgen kwaliteitslabel Label Rouge

De vroege aardappelen van de rassen Sirtéma, Iodéa en Lady Christ'L van het schiereiland Noirmoutier zijn onlangs bekroond met het Label Rouge. Nicolas Paille, algemeen directeur van de coöperatie, is heel blij met dit kwaliteitslabel. “We werken al tien jaar aan dit project. Afgelopen november hebben we het kwaliteitslabel officieel toegekend gekregen. We hebben onze klanten hiervan op de hoogte gebracht en de nieuwe verpakkingen zijn klaar. Op naar het volgende seizoen!”

Nicolas benadrukt dat producten, die voorzien zijn van een Label Rouge, van superieure kwaliteit zijn. “De versheid van het product is gegarandeerd. 48 uur na de oogst liggen onze vroege aardappelen al in de winkels. Onze aardappelen hebben een zachte, lichtzoete smaak.”

De coöperatie verwacht dat dit jaar 30% van de teelt Label Rouge producten op zal leveren. Volgens Nicolas zal het verschil met de rest van de geteelde producten echter niet al te groot zijn. “Onze werkwijze leverde altijd al producten op die dicht bij de Label Rouge-kwaliteit in de buurt kwamen.”

De nieuwe verpakking 

Binnenkort zal de Coop de Noirmoutier een intensieve marketingcampagne starten en daarbij een aantal recepten online publiceren. Om ervoor te zorgen dat ook jonge mensen klant worden, zullen deze recepten gericht zijn op de nieuwe consumptiegewoonten van jonge, actieve mensen, die houden van brunchen en high tea. De nieuwe recepten zullen in de derde week van mei – tijdens een evenement in Parijs – worden gepresenteerd.

Patrick Michaud, directeur van de coöperatie

Eerste stap
Nicolas vertelt verder dat het Label Rouge voor de coöperatie slechts een eerste stap is. “Voor de oogst van 2020 hopen we ook een BGA toegekend te krijgen. Hiervoor zitten we in de laatste administratieve fase.”

Geen beschermingsmiddelen
Een ander doel van de coöperatie is om aan het eind van de oogst geen beschermingsmiddelen meer te gebruiken. Wel zijn op dit moment al meer dan 20% van de groenten- en fruitbedrijven in Frankrijk hetzelfde van plan,” zegt Nicolas. Bovendien zal het de aandacht vestigen op wat er tot nu toe al gedaan is om het gebruik van beschermingsmiddelen terug te dringen. Tegenwoordig maken we bij de teelt hier nog maar zelden gebruik van.”

Kleine bedrijven
Le Coop de Noirmoutier is opgericht in 1945 en bestaat momenteel uit 30 telers. De coöperatie produceert jaarlijks 12.000 ton aardappelen. De aardappelen worden uitsluitend op kleine bedrijven van gemiddeld 15 hectare op het eiland Noirmoutier geteeld.


Voor meer informatie:
Nicolas Paille
Coop de Noirmoutier
Mobiele telefoon: +33 (0)6 66 78 21 00
Vaste telefoon: +33 (0)2 51 35 76 76
npaille@coopnoirmoutier.com  
www.lanoirmoutier.com 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven