Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

“We willen ons imago van Agata-expert veranderen”

Culture Pom heeft zich gespecialiseerd in de afzet van Franse aardappelen in 15 Europese landen. Italië is een van de belangrijkste markten. Dit jaar wil Culture Pom het aanbod in Italië echter diversifiëren. “We willen ons imago als Agata-expert veranderen om uiteindelijk verpakkingsbedrijven te kunnen bereiken die ook met andere rassen werken,” legt Laura Bosquet, exportvertegenwoordiger voor van Frankrijk-Italië uit.

De Agata-aardappel doet het heel goed op de Italiaanse markt. “Een van onze belangrijkste doelen voor dit jaar is om te laten zien dat we met veel andere soorten kunnen bewerken. Manitou en Mozart zijn bijvoorbeeld twee rassen die Italianen echt zouden kunnen interesseren, vooral in het noorden van het land,” zegt Laura.

Een paar van de rassen die Culture Pom verhandelt

Een complexe Italiaanse markt
De situatie op de Italiaanse markt is gecompliceerd. Laura legt uit dat Italianen over het algemeen tegen lagere prijzen kopen dan de Spanjaarden. “De koopkracht in Italië is zwakker. Bovendien laten de contracten tussen de verpakkingsbedrijven en de Italiaanse supermarkten het hen niet toe om tegen een hogere prijs te verkopen. De inkoopkosten van aardappelen zitten hem in de kosten van transport en verpakking. Als de aardappelen te duur zijn, kunnen de verpakkingsbedrijven geen winst meer maken. Gelukkig lukt het ons nog steeds om met de verpakkingsbedrijven waarmee we vaak samenwerken compromissen te sluiten.” In vergelijking met Spanje, krijgt Italië – dankzij de geografische ligging – veel meer voorraden uit Duitsland, maar Culture Pom blijft met verschillende kwaliteitsaardappelen op deze markten actief.

In 2018 bracht Culture Pom 90.000 ton aardappelen op de markt, 10.000 ton meer dan in 2017. De aardappelen worden geteeld door meer dan 120 telers uit alle aardappelteeltgebieden in Frankrijk. Het bedrijf werkt uitsluitend op de versmarkt, verhandelt een breed scala aan rassen en exporteert voornamelijk in big bags.


‘Fruit Logistica’
Culture Pom zal aanwezig zijn op de ‘Fruit Logistica’-beurs in Berlijn: hal 22, stand F 03. 

Voor meer informatie:
Laura Bosquet
Culture Pom
Telefoonnummer: +33 (0)6 31 32 82 05
laura@culturepom.com  
www.culturepom.com 

 

 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven