Jean-Marc Boyer – Commercieel directeur bij Boyer SAS

Pitaya moet bekender worden

In een van de tien TV PHILIBON-video's op YouTube laat Boyer SAS zien op welke manier dragonfruit (of pitaya) geteeld wordt op het eiland Réunion. Jean Marc Boyer, commercieel directeur bij het bedrijf, presenteert dit met de hand bestoven cactusfruit dat tamelijk onbekend is in continentaal Frankrijk. “Er zijn drie hoofdtypen pitaya's: rode met rood vruchtvlees, roze met wit vruchtvlees en gele met wit vruchtvlees. De eerste twee worden geteeld op het eiland Réunion, maar dan wel in kleine hoeveelheden gezien de beperkingen met betrekking tot de teelt. Pitaya – momenteel alleen verkrijgbaar in speciaalzaken – is echter een vrucht die het verdient om door Fransen ontdekt te worden. Volgens Jean Marc wordt “pitaya op dit moment in Frankrijk als nicheproduct beschouwd. Het fruit onderscheidt zich door de verfrissende textuur, de felle kleuren die een echte decoratieve troef zijn in culinair opzicht. Pitaya bevat ook veel water, vezels en vitamines.

Het bedrijf werkt momenteel aan de bekendheid van de gele pitaya met wit vruchtvlees. Deze komt uit Ecuador, waar teeltgebieden groter zijn dan die op het eiland Réunion: Qua smaak onderscheidt deze vrucht zich meer dan andere witte vleesrassen met rode of roze vruchtvlees. De vrucht heeft een zoetere en meer uitgesproken smaak,” legt Jean Marc uit. Het bedrijf zal binnenkort een facebookpost publiceren over dit flamboyante exotische fruit.
Ontmoet Boyer op ‘Fruit Logistica’ – hal 22 E-17.

Voor meer informatie:
Jean-Marc Boyer
Boyer SAS
100 rue François Charmeux Z.I. Borde-Rouge
82200 MOISSAC
Vaste telefoon: +33 (0) 5 63 04 15 64
Mobiele telefoon: +33 (0) 6 07 37 26 82
Fax: +33 (0) 5 63 04 26 25
jeanmarcboyer@philibon.com 
www.philibon.com 


Publicatiedatum :
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven