Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mango's uit Axarquía

Spaans biermerk ontwikkelt bier met mango

Ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan van La Fábrica, een grand café met bierbrouwerij in Málaga, heeft het Spaanse biermerk Cruzcampo een IPA (Indian Pale Ale) ontwikkeld met mango's uit Málaga. La Fábrica opende een jaar geleden zijn deuren als een plaats waar liefhebbers unieke biersoorten kunnen proberen, gemaakt door de meesterbrouwers van Cruzcampo.

Ter gelegenheid van dit eerste jubileum wilden meesterbrouwers Jorge Varela en Juan Navarro een eerbetoon geven aan de inwoners van Málaga. Het resultaat is het Cruzcampo Juicy IPA met mango.

Het gaat om een biersoort met een beperkte oplage, met als hoofdingrediënt mango uit de regio Axarquía in Málaga. Dit tropische fruit zorgt voor een goudkleurig biertje vol met fruitige aromatische nuances en een zachtzoete, licht bittere smaak.

Jorge Varela geeft aan dat "creativiteit en kwaliteit" de "enige twee normen" geweest zijn sinds ze begonnen met het brouwen van bier in La Fábrica. Gedurende het eerste jaar, vertelt hij, hebben ze "gewerkt aan ideeën die misschien gewaagd lijken, maar verrassende resultaten hebben opgeleverd. Een van die resultaten is dit bier met mango uit Málaga, dat zowel bitterzoet als verfrissend is en een van de belangrijkste biertjes in onze mini-brouwerij geworden is als een typisch streekproduct".

In Axarquía worden al veertig jaar lang mango's geteeld. Het fruit staat in Europa bekend om zijn hoge kwaliteit en goede smaak. Dit is te danken aan het "zachte klimaat van deze regio, dat ideaal is voor dit fruit en aan onze watervoorziening", stelt Saúl Cereto, een teler van tropisch fruit in La Axarquía. Hij was de lokale leverancier van het fruit dat gebruikt werd voor het bier.

Naast het mangobier ontwikkelde Cruzcampo in La Fábrica begin dit jaar ook het Cruzcampo Session IPA met ananas. Het gaat om een biertje met een lichte kleur en kruidige nuances, dankzij het gebruik van ananas en simcoe hop.

Bron: Europa Press


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven